Екскурзия до Индия

ИНДИЯ

Делхи – Вриндавана – Агра (Тадж Махал) – Джайпур – Пушкар – Кароли – Баратпур – Делхи

11. 03 – 21. 03. 2010 г.
11 дни – 9 нощувки

1 ден
Полет София – Делхи (с прекачване в Москва).

2 ден

Пристигане в Делхи и трансфер до хотела. Настаняване. Почивка. Първата ви обиколка включва: Стария град с хилядолетна история; Червената крепост, построена през 1648 г.; Мавзолея на Хумаюн – първата „гробница – градина” на индийския полуостров, построен през 1562 г., обявен от ЮНЕСКО за Културен паметник. Освен това, ще се насладите на обиколка из Новия Делхи: Портата на Индия; Военния мемориал; Парламента; Президентския дворец; Държавния секретариат; колоната Кутаб Минар, построена през 1199 г.; храмът Радха-Партасарати, който е една от атракциите на града със своите терасовидни, многоцветно осветени фонтани, роботизирана диорама на битката при Курукшетра, отличен ресторант с първокласна местна кухня, амфитеатър и т.н. Вечеря. Нощуване.

3 ден
Делхи – Вриндавана /160 км., 3 – 4 ч./

Закуска. Ранно отпътуване за Вриндавана и Матура.
Разположени от двете страни на реката Ямуна в щата Утар Прадеш, „градовете-близнаци” Матура и Вриндавана са две от най-светите поклоннически места в Индия. В Матура се ражда Бог Кришна, а във Вриндавана той прекарва детството си.

Матура е известен със своята Художествена Академия, основана през 1200 г. Заради богатото културно наследство, което градът пази е наричан още „Индийската Атина”. Посещението в Матура включва: родното място на Кишна, Шри Кришна Джанма Буми, което в момента е прекрасен действащ храм. Каменна плоча маркира точното място на ражданието на Кришна, появил се пред родителите си във формата на четириръкия Вишну; храма Дваракадиша, построен през 1814 г.; Рангбуми – мястото, където Кришна убил тираничния цар Камса и освободил родителите си, хвърлени в тамницата на двореца; Вишрам гат – мястото, където Кришна си починал след тази битка. Настаняване в хотел във Вриндавана. Вечеря. Нощуване.

4 ден
Вриндавана

Закуска. Предстои ви да разгледате храмовете: Кришна Баларама, най-посетения храм във Вриндавана; Радха Дамодара, където на олтара, освен божествата, можете да видите и скала (шалаграм шила), пазеща отпечатъци от ръката, коляното и флейтата на Кришна; Радха Рамана, известен с хубавата музика (бхаджан), изпълнявана в чест на божеството, за което се смята, че се е самопроявило в тази форма от черен камък (шалаграм шила); Радха Валабха; Вамшигопал; Гопишвара Махадев, Шива, Пазителят на святото място от недобронамерени посегателства. Ще посетите и колоритния, емблематичен за Вриндавана пазар Лой Базар. Вечеря. Нощуване.

5 ден
Вриндавана – Агра /80 км., 2 ч/

Закуска. Отпътуване за Агра. По пътя ще посетите гробницата на император Акбар в Сикандра, започната от самия него в индо-сарацински стил и довършена от сина му. Ще посетите прочутия Тадж Махал (1631 – 1653 г.), построен от Шах Джахан в памет на любимата му съпруга Мумтаз Махал, за който казват, че е най-впечатляващия паметник на любовта в човешката история. Ще разгледате дългата почти 2,5 км. крепост на Агра – монументална постройка, издигната от великия Акбар, разположена край река Ямуна. Масивните стени са от красив червен камък. Залата за аудиенции, дворецът и джамията са сред най-добрите примери за комбинация между ислямски и индуски стил. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощуване.6 ден
Агра – Фатехпур Сикри – Джайпур /290 км., 7 ч./

Закуска. Отпътуване за Джайпур, Розовия град – столица на щата Раджастан, построена в характерен стил от махараджа Джай Синг II. По пътя ще посетите Фатехпур Сикри, построен през 1569 г. от император Акбар и напуснат след 15 години, поради липса на вода. Ще разгледате красивите сгради – Панч Махал и гробницата на Шах Селим Чишти. След пристигането в Джайпур, ще посетите храма Говиндаджи, в който божествата са били пренесени от Вриндавана, за да бъдат запазени от нашествието на моголите. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощуване.7 ден
Джайпур – Пушкар /150 км., 4 ч./

Закуска. Ще посетите Амбер Форт, двореца на местните владетели, описван като “Спящата красавица на Раджастан”. До крепостта ще се изкачите на гърба на слон. Там ще разгледате павилионите, стаята с огледалата и залата на славата. По-късно ви предстои обиколка на Джайпур, Розовия град, където ще разгледате символа на града Хава Махал – Двореца на вятъра; обсерваторията Джантар Мантар с гигантски астрономически инструменти, построена от принца-астроном Махараджа Джай Синг през 17 век; Двореца; Градския музей, известните храмове Радха-Гопинатха и Радха-Мадхава, намиращ се в прекрасния регион на местността Канак Вриндавана, Бирла мандир. Отпътуване за Пушкар – един от най-старите градове на Индия, разположен на брега на едноименното езеро. От санскрит името се превежда като син лотосов цвят. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощуване.8 ден
Пушкар – Аджмер – Чокидани – Джайпур /150 км., 4 ч./

Закуска. Ще се отправите на пешеходна обиколка до Розовата градина; Брама Мандир – единствения индуски храм, в който е почитан Бог Брама, храма на богиня Савитри, неговата съпругата; Свещеното езеро Пушкар, което според легендата се е образувало, след като Брама изпуснал лотосов цвят на земята точно на това място. Следобяд ще отпътувате за Аджмер на около 23 км., където ще посетите Храма Дарга, посветен на най-прочутия Суфи светец Моинудин Чишти, известен като Гариб Наваз и Защитникът на бедните. След това ще отпътувате за Джайпур, а по пътя ще разгледате курорта Чокидани. След пристигане в Джайпур ще посетите храма Винодилал. Настаняване в хотела. Нощуване.9 ден
Джайпур – Кароли /160 км., 4 ч./ – Баратпур /110 км., 2 ч./

Закуска. Отпътуване за Кароли – основан през 1348 г. По пътя ви предстои посещение на храма Кайла Деви. В Кароли ще посетите храма на Радха Мадана-Мохан, божества, пренесени от Вриндавана, за да бъдат запазени от моголското нашествие; Градския дворец и разноцветния, екзотичен пазар на града. Отпътуване за Баратпур. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощуване.

10 ден


Закуска. Очаква ви посещение на Светилището на птиците – Баратпур, защитен резерват, в който гнездят над 350 различни вида птици. Отпътуване за Делхи, където ще посетите Тибетския базар, храма Радха-Партасарати. Настаняване в хотела. Вечеря с музика на живо. Нощуване.

11 ден
Делхи – София
Трансфер до летището за полет Делхи – София (с прекачване в Москва).

°°°
Цени на човек в двойна стая : 1 660 евро / 3 247 лв.

Цената включва:
       самолетни билети с летищни такси София – Делхи – София /с прекачване в Москва или Истанбул/
       9 нощувки със закуски и вечери в хотели 4* по програмата;
       трансфер летище-хотел-летище;
       всички трансфери по програмата с микробус;
       цялата описана туристическа програма с входни такси;
       местен екскурзовод на английски;
       водачи от фирмата по време на цялата програма
       изкачване на гърба на слон до крепостта Амбър Форт в Джайпур;
       медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро.
 
Цената не включва:
       индийска виза – 100 лв.
       обяди
       бакшиши за местните екскурзоводи и шофьори;
       разходи от личен характер, разходи за телефони, банкови такси, т.н.
 
 
За пътуването е необходим международен паспорт със срок на валидност не по-малък от 6 месеца от датата на връщане. Не са необходими ваксинации.
Туроператорът има сключен застрахователен договор по чл. 42 от ЗТ със ЗД  ”БУЛСТРАД” АД – застрахователна полица  № 34050952R00002, издадена на 15.04.2009 г. 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s