Моралният дефицит на Миков

За мен Миков вече не представлява интерес като личност. Мики Маус, както го наричат по форумите, е компрометиран политик. На 14 януари той си направи публично политическо сепуко.

Без да става дума за арестантите, които измират непрекъснато, за мен не по-маловажен факт е начинът, по който това лице се саморазправи (за пореден път за неговата партия) с надигащото в дълбоко разочарование гражданско общество.

Политическата провокация срещу протестния митинг, услужливо реализирана от Миков е факт, който никой няма да оспори, освен партията му и самият той.

За мен, като очевидец на всичко, което се случи на площада пред Народното събрание, е ясно едно:

Полицията не направи нищо за опазване на обществения ред и за изолиране на провокаторите. Жандармеристите бяха оставени да бездействат и не им беше наредено и разрешено да противодействат на петдесетина развилнели се маскирани, присъстващи на митинга.

Мога да си представя, че напрежението се е засилило и сред служителите на МВР, които бяха подложени на обиди и атаки от страна на тези лица, имащи ясно намерение да опорочат протеста. Мога да си представя, че подобен „ефект“ е търсен умишлено!..

В крайна сметка, след напълно неоснователно и продължително изчакване, между бате Бойко и Мики Маус явно е имало обмен на информация, след която се стига до „бомбата“ на Миков и заповедта на Борисов.

МВР не прави нищо, за да се свърже с организаторите и да ги прикани да прекратят протестния митинг. Вместо това, предприема медийна акция, уведомявайки „широката общественост“, че митингът е прекратен.

Малко по-късно започва и атаката, при която са ранени и арестувани десетки мирно протестиращи граждани, а мнозина от битите са в детска възраст.

При тази показна акция МВР действа без морал и в противоречие с основния принцип на ведомството: Не опази и не защити основните права и свободи на гражданите и погази тяхното достойнство!

В резултат на тази показна и добре планирана политическа провокация, МВР изпълни няколко цели:

  1. Сплаши хората, дошли на протеста;
  2. Сплаши тези, които биха се присъединили на предстоящите протести, но са по-притеснителни;
  3. Компрометира участниците в протестите, правейки ги да изглеждат шепа „лумпени и провокатори“.

При подобна липса на професионализъм и морал в действията на МВР и неговия шеф – министър Миков, няма по-логично нещо от това, да се иска неговата оставка!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s