Една възможност за Зелените и сините

Покрай кризата, един йероглиф стана популярен. Този за „криза“, който освен „опасност“, означавал и „възможност“.

Следя с едно око какво става със Синята коалиция. Успоредно с това мисля и върху въпросите, които ми зададоха разни приятели за нещо, което никога не съм твърдял. Думите ми за „необходимост от партниране с десните“ бяха интерпретирани нееднократно като призив за „коалиране“ с партии, които са обременени с негативи от миналото, особено по отношение на опазването на околната среда, борбата с корупцията, престъпността и т.н. и т.п…

На аргумента, че „лоши“ има навсякъде, получавах отговор, в смисъл „как да отсеем добрите от лошите?“…

Е, последните събития, поне за мен, показват недвусмислено един от начините това да стане.

Бая държавна, медийна и политическа енергия е впрегната в това, да провали дясната коалиция, с всички възможни средства преди изборите…

За мен, смущаващо е следното:

  1. Защо съдът чака толкова дълго, преди да откаже регистрацията на новия лидер на СДС, под предлог, че пряк и таен вот не е демократичен?..
  2. Защо и на какво основание ВКС не регистрира, а връща делото на долна инстанция за преразглеждане, отново в последния момент?..
  3. Всички плюят по ДСБ. Ок. За толкова години не се ли намери поне едно формално основание за правни действия срещу лидера на партията? Има ли такива изобщо?..
  4. Има ли и каква доза истина в слуховете за връзка на „бунтарите“ в СДС с ДПС, БСП и пр.?
  5. Има ли истина в слуховете за проблеми с ДДС-то на кафето „Спетема“ и неговия бос?
  6. Има ли истина в слуховете за „анти-Синята коалиция“ кампанията, предполагаемо платена и/или организирана от ДПС?

Слухове или не, вярно или не, това се чете между редовете, а дори и директно в декларации на „Синята коалиция“, а медиите са в дълг на общественото мнение по този въпрос.

Според мен, случващото се в известен смисъл, помага на сините, а и на Зелените. На сините, защото става все по-ясно кои са „къртиците“ в техните редици, близки до ДПС и БСП. На Зелените, защото след подобна атака на къртиците, все по-ясно се очертават тези, с които ще може да се работи занапред.

5 comments

  1. Лъчезар,Имаш предвид, че повтарям една теза в два текста, или повтарям нещо тук два пъти? Махам го, ако съм се олял. 🙂

  2. НЦИОМ Коя политическа сила бихте подкрепили на изборите през 2009?ГЕРБ848 25.8% СИНЯ КОАЛИЦИЯ621 18.9% АТАКА399 12.1% БСП353 10.7% ЗЕЛЕНИТЕ202 6.1% НДСВ168 5.1% ЛИДЕР163 5% НИКОЯ147 4.5% РЗС141 4.3% НАПРЕД92 2.8% ДПС89 2.7% ДРУГА65 2% Брой гласували : 3288Първо гласуване : Петък, 22 Май 2009 15:05Последно гласуване : Неделя, 07 Юни 2009 17:54

  3. За съжаление, не навсякъде гласуват като в София! Но, вие наистина ще имате големи шансове в бъдеще, ако сте умни. Не забравяйте глобалното затопляне. Грижете се и за това да е във вашата програма. С него и Европа ще ви подкрепи. Сега, след като нямате най-добрите възможни резултати, нали няма да сложите своите гласове в кофата? Дайте ги на някой, който може да ги употреби! Направете се на Хилари Клинтън :-). И помислете и за НС, за вътрешните избори какво ще направите. Всичко това ще си го получите обратно многократно с времето! Ако вие си дадете получените гласове, които не могат да влезат в работа, на някой, който има смисъл да ги има… това ще качи вашия рейтинг със сигурност. ПР. Помислете.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s