За безпрецедентния натиск над независимата съдебна система

Хубаво е, че безпрецедентният натиск над независимата съдебна система, който имаше за цел да попречи на определени политически сили да участват в изборите, в крайна сметка не успя. Смешен бе опитът да се продължи идиотията въпреки решението на ВАС и след приключване на работното врем на ЦИКЕП. Странно бе и това, че, както писаха медиите, „в комисията са започнали да се връщат членове от квотата на ДПС, там са били и представителите на „Атака“ и „Напред“. Твърди се, че Радонов е чакал до късно и е бил допуснат на етажа на комисията, където по принцип е забранено за външни лица…“

Хубаво е, че всичко свърши относително добре. Не без планираните от авторите на тази провокация щети обаче…

Симпатизирам и съм член на Зелените. Смятам, че тази партия е изразител на идеи за реформа и реална демокрация. Много от членовете й са сред най-активната част от гражданското общество. Така наречените „еколози“ са доказали, че могат да печелят битки срещу корумпираното управление, мръсния бизнес и олигархията. Вярвам, че болшинството от нас биха се противопоставили срещу всички признаци на пълзящата диктатура, политическите репресии, беззаконието и безпрецедентното манипулиране на съдебната система, които на практика имаха за цел да саботират демократичните механизми у нас. Лично аз не приемам и безпринципната и безскрупулна война срещу политическите опоненти, превръщаща ги във врагове. За мен няма съмнение, че тази битка имаше за цел, с неполитически средства, да елиминира и лиши от участие в изборната надпревара основни представители на политическия живот у нас и се осъществи с неприемливи за демократичното общество средства – безпрецедентна манипулация на съдебната власт. Надявам се, че честните и почтени избори, които за мен са основен елемент на демокрацията, ще коригират всичко това. Или поне да сложат началото.

One comment

  1. Да се надяваме. Ако ни \“разрешат\“, ако си ги \“вземем\“ честните и почтени избори! Допитването в Поморие е добър знак!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s