Какво да правим на пети юли?

Сценарият работи! Все по-сигурно е, че мнозина от тези, които биха гласували срещу Доган и Серго ще са на море или планина. На същите море и планина, които се нуждаят от защита и заради които ги арестуваха и влачиха със сила по кръстовищата, но те услужливо ще подарят с негласуването си още един мандат на клептокрацията, олигархията, мафията и шуробаджанащината във властта.

Казах го преди време, ще го повторя пак: аз няма да отида за гъби, ще си отложа почивката, за да дам своя глас срещу това, което Зелените наричаме „статукво“. Защото вярвам, че така ще съм полезен за обществото и ефективен в моето желание да променя реално нещата.

Няма да убеждавам никого с този текст за кого да гласува. Вън от съмнение за мен е, че има само една печеливша възможност да се промени системата. Тази възможност не е „Restart“ („Презареждане“), а „Format C:“ – „трайно и несимволично“ отстраняване от власт на всички, които преядоха с нея за последните 8 години.

Затова и аз ще се включа към апела на Комитата:

Мили приятели, не ходете за гъби на пети юли. Върнете се вкъщи и идете до секциите. Ако все пак сте из страната, извадете си удостоверение за гласуване на друго място и се разходете до урните. При нас всичко е наопаки. В Европа, при ниска активност губят левите, у нас обратното. 🙂 Затова, именно вие, мили приятели, които смятате да идете на море или планина и за пореден път да се възмутите на мръсотията, застрояването и, в крайна сметка, на унищожаването им, можете да направите промяната, като покачите активността и гласувате срещу „статуквото“. Срещу вредната симбиоза между БСП и ДПС.

Аз ще направя това с бюлетина номер 12. Вие – изберете сами. Но направете своя избор. Срещу разрухата и негативите на последните две правителства и за реална промяна към по-добро.

8 comments

  1. Колкото и да не ми се ще да се делим на сини и червени, на 5 юли ние сините, ще се опитаме да спасим България от злосторната дружинка и последствията от \“управлението\“ им, докато Зелени и Бойковисти ще се занимават с разточителни (не само заради 50-те хиляди лева) експерименти да си мерят егото… В случая на Зелените ще има и още едно екстремно, но също толкова безмислено упражнение – удоволствието да поставят национален рекорд по висок скок от място и да надскочат бариерата, многократно по-висока от ръста им… 🙂

  2. Градинарю,Казах го вече: моята лична цел и разбиране е, че успех може да бъде отчетен и при удвояване на резултата от евро-изборите при 10% по-висока активност.4% са прекрасен рекорд, изглеждащ невероятен, но си струва и да опитаме. Казал съм го вече: при 40+ кандидати в листите, всеки трябва да спечели по 4000 гласа и ето ти го рекорда. 🙂

  3. Драги ми Градинарю, Сините ще имат също така екстремно и безмислено упражнение – да се напънат да покажат, че все още някой ги възприема насериозно. Но уви, колкото и да се напъват, те си остават една политически и НАЙ-ВЕЧЕ МОРАЛНО напълно фалирала… не партия, защото не са, а по-скоро сбирщина. Уви, това е печелната истина. ;-)Ще трябва да се задоволите с огризките, които бате ви Бойко ще ви подхвърли.

  4. Не то нищо им няма на рекордите, прекрасни са, стига да можете да ги постигнете, ама не можете, не е реално. 10% по-висока активност си е 10% по-висока активност, не е 6 пъти по-висок процент, какъвто ви е нужен за скока от място в парламента. Защото аз за този рекорд говоря, всичко друго няма смисъл, всичко под 4% е скъпо-струващо упражнение в изключително съдбоносен момент за бъдещето ни, с който аз на ваше място не бих се заигравал. Всичко друго е похабяване на ценен опозиционен вот.Евентуално ако успеете да концентрирате вот в някой район и да вкарате някой мажоритарен кандидат, ОК, но и това изглежда малко вероятно.В крайна сметка големият въпрос е струва ли си наистина и на каква цена. Ако е на цената на още едно управление на разбойническата дружинка, на мен ми се струва много, много скъпо!…Доган прекрасно разбира това и ако забелязахте на пресконференцията неслучайно се изказа ласкаво за Зелените, защото неговата отколешна стратегия е \“разделяй и владей\“. И в момента вие волно или неволно прекрасно влизате в сценария му на разпокъсване на опозиционния вот.Добрият, достойният пример в случая са действията на БНД и Гергйовден, които дадоха подкрепата си на Синте, ясно съзнавайки маломерността си и колко по-важно е да махнем разбойниците отколкото тясно-партийната идентичност на тази или онази партия. Изнесоха ви урок по зрялост, пожелавам ви я и на вас, но явно е прекалено рано.Каквито и резерви да имате към сините, много добре знаете, че с тях имате многократно по-големи възможности да се разберете и постигнете целите си отколкото със сегашната дружинка. В крайна сметка каузата ли ви е по-важна или марката \“Зелените\“ или самоцелното влизане в парламента?…Ако пък чак толкова сериозни противоречия имате, ми да бяхте ги споделили открито най-сетне. Аз така и не съм чул аргументирана позиция на ръководството, какви резерви имате към сините. Мълчанието не само не е злато в случая, но е и доста некоректно към избирателите.Да не влизам и аз в напразни упражнения, но на Black Wolf ще кажа само, че неаргументираните твърдения за сините от устата/клавиатурата на симпатизант на новобранска партия с 10 пъти по-нисък резултат звучат страшно мъдро и сериозно!… 🙂

  5. Драги ми Градинарю, за аргумент ми служи моята памет. Не те знам на колко години си и как си с паметта, но аз много добре си спомням, че по време и на Костовото правителство, и на Филип Димитров, нещата в план корупция, далавери, уреждане на \“нашите хора\“ и пр. и пр., по нищо не се различаваха от нещата при НДСВ или Тройната коалиция.И по отношение на природата въпросните \“демакратични\“ правителства не направиха нищо. Така че харасвай си ги, ОК, но аз не им вярвам на тези хора и имам основания за това.Ако следваме логиката на събитията в Европа (ние се движим все пак според нея, макар и с известно закъснение), Зелените ще укрепнат като партия и ще имат своето представителство, докато за СДС след някоя и друга години едва ли някой ще се сеща…Ако говорим за каузата на зелените, то при съюз със сините е почти 100 % сигурно, че почти нищо от тази кауза няма да бъде осъществено…Не можеш да говориш за ПРИНЦИПИ с хора, които са абсолютно безпринципни и цялата им досегашна партийна и политическа дейност го показва.

  6. Смяташ, че ако Зелените са на власт, ще променят шуробаджанашкия, далавераджийски манталитет, така дълбоко вкоренен в българското общество, за един мандат ли? Щото администрация не се подменя изоснови за 100 дни, нали се сещаш. С какъв \“административен капацитет\“ ще управлявате, ако не със същите тези корумпирани администратори, няма ли тогава също да са \“ваши\“ хора?…Смяташ, че с ДПС и БСП имате повече шансове да се разберете \“принципно\“ ли?Ами успех ви пожелавам!…

  7. Нищо не смятам, драги. А на вас успех. И да слушката бате Бойко, че ако не слушкате, той няма да ви се кара – направо ще пердаши! ;-))))))

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s