Защото СА социалисти! Или как кметица и президент разбират изборите…

Две неща се откроиха за мен в последните няколко дни.

Първото, разбира се, е безпринципният начин, по който БПС и нейната кметица в община Перник се опитват да елиминират опонентите си. Спазвайки законите, партия ЗЕЛЕНИТЕ уведомихме общината, че ще проведем ежедневна информационна, агитационна кампания в центъра на града, пред Синдикалния дом. Пак, изхождайки от желанието си да се съобразим с исканията на общината, не възразихме срещу забраната, без никакво основание, да агитираме на 26, 27 и 28 юни, поради провеждане на празниците по случай 80 г. на града. Вярвам, че подобна забрана е отпарвена и към други партии.

Това, обаче, не важи за агитаторите и кандидатите на самата партия-столетница и нейната Коалиция за България, които, както се вижда от снимките по-долу, агитират необеспокоявани на 26 юни, вечерта.

В тази връзка съм подал жалба до РИК и ще публикувам отговора веднага, щом го получа.Другото нещо, което ми направи впечатление, бе снощното интервю на Първанов, бащата на тройната коалиция, сътворила Закона за избор на народни представители, в който е заложена и възможността за избор на мажоритарни кандидати, по предложение отново на самия държавен глава. В това свое изявление Президентът най-безцеремонно обиди десетки, вероятно, стотици личности, издигнати за мажоритарни кандидати, повечето от партиите, наричайки ги „послушни и доверени [на партиите си] хора„…

Не, г-н Президент, ако ВАШАТА ПАРТИЯ е издигнала „послушни и доверени хора„, уверявам ви, че това не е така със ЗЕЛЕНИТЕ. Дължите извинение на 27 непослушни и свободни личности, издигнати от ЗЕЛЕНИТЕ като мажоритарни кандидати!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s