Само отводи…

Интересно нещо наблюдаваме тези дни: блясва някоя нова звезда сред депутатите и кандидат-министрите на ГЕРБ, медии и блогъри зашумят около личността на ГЕРБерите и БУУМ!.. Те си напишат самоотвода!..

Така стана с „мада фака“ Маниака. Промъкна се тихомълком в листата, стана депутат, разбра се за неговите „бум-бум“ парчета, Борисов спомена нещо за ангажименти на Маниака в изпълнителната власт (младежта и спорта, ала-бала) и рапъра, в прощално и дълбоко прочувствено писмо до медиите помоли да „бъде отзован“ по неясни на никого механизми, несъществуващи в българското законодателство…

Следващият самоотвод се случи вчера. Деси Танева. След помпозно представяне пред земеделски производители. Ще се отклоня малко – при представянето й, Борисов произнася поредната си култова кратка реч, в която казва:

Джоузеф Доул си е фермер човека, както аз съм си полицай. Като му кажеш нещо за крави и започва да те слуша, иначе цял ден всякакви работи му говорят… Това са хората, с които ще работя : Миро, Деси, Преслав, познавате ги.С тия 116 депутати, както знаете, ония в парламента могат да ми кажат през октомври – хайде… Така че, трябва да работим така, че да не се страхуваме от такова нещо… Отивам при Ангела Меркел и гледам отпред 10 трактора, демонстрират, искат по-високи изкупни цени… Аз й казвам – ние от вас чакаме пари, а под вашите прозорци демонстрират за пари… Не искам да виждам от моя прозорец трактори. Идвайте при мен с коли, с лади, с каквото искате, ама не с трактори.

Прави впечатление, че колегите на ГЕРБ в Парламента са ония в парламента, че Генералът не обича протестите, а ако някой му задава неудобни въпроси, полицаят казва: „мога само да избухна„… Как ви се струва?

Зашумя се в медиите, че Деси Танева е корпоративното лоби на БСП във властта и, че е свързана с ТИМ и… БУУМ! И тя си подаде самоотвода…

Имам няколко въпроса към г-н бъдещия премиер Бойко Борисов, който с лекота „прави“ министри и председатели на Парламента:

  1. Защо не проверихте ЛИЧНО и не създадохте регулиращи механизми относно това, какви хора се промъкват в листите Ви, преди да ги вкарате с ИМЕТО СИ в Парламента?
  2. По какви механизми само-отвождате депутат от Народното събрание, при условие, че това не е регулирано в българските закони, а те, все пак, са избрани с вота на избирателите, а не ПО ВАША ВЪРХОВНА ВОЛЯ?
  3. По какви критерии и с какви механизми номинирате кандидат-министри, представяте ги пред аудиторията, а след като се зашуми за съмнителни интереси и връзки на кандидатите, пак ги само-отвождате при неясни и скрити условия?
Или, да обобщя, не е ли по-добре, г-н Борисов, вместо да само-отвеждате, в следствие на медиен и Интернет натиск, просто да не се стига до кандидати, които потенциално биха компрометирали с присъствието си каузата, програмата или партията Ви?

снимки: Интернет и bTV

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s