За подмяната на вота

Има пресцентър, който обявява събитията. По тях ще се виждаме. Аз съм си говорител

Това би било подмяна на вота на избирателите.“ (за участието на други партии във властта)

Цветан „Красивия“ Цветанов пред камерите

Две любопитни фрази. Първата подсказва бъдещия стил на премиера, а втората показва логиката на управляващите, изразена от новия ни вътрешен министър.

Какво казва Бойко? Казва, че ще продължи да реже ленти и да се снима на всяка дупка по пътя, да се прегръща с баба Горка и да открива детски градини (защото за това бил избран)… Скука, както се вижда…

Какво казва Цветан Цветанов? Казва ни, че самодоволното и самоуверено отношение, демонстрирано от премиера в дните след изборите до съставянето на кабинета, ще стане стил на цялото ни правителство. Логиката на Цветанов и Борисов е следната: „Ние имаме 116 депутата, следващата група е 3 пъти по-малка. А, останалите са с по 10-15 депутата. Народът ИСКА ние да управляваме сами. Няма да приемем да ни извиват ръцете. Няма да приемем пазарлъци. Поемаме цялата отговорност. Другите трябва да ни подкрепят, защото такава е волята на избирателите и ние НЯМА ДА Я ПОДМЕНЯМЕ!“ Нещо такова!..

А, дали е така? Не!

Волята на избирателя е друга! От всичките 7,129,965 гласоподаватели, 1,678,641 са на ГЕРБ. Процентно (не бива да пропускаме и негласуващите, защото и те са граждани на тази държава) това означава нито повече, нито по-малко от 23.54% от всички български граждани с право на глас. Този вот даде на ГЕРБ 116 места в Парламента, но това не стига за самостоятелно управление. Нужна е малка, но много важна подкрепа! Тези 5 депутата, политическата им сила и политическата програма, която те ще прокарват в Парламента, е „аварийният изход“, който свети във всеки киносалон, ако филмът се окаже тъп.

ПОДМЯНА НА ВОТА, г-н Цветанов, е да си припишете всенародната любов на основание на подкрепа от 23.54% от всички български граждани с право на глас и ДЕМОНСТРАТИВНО ДА НЕ ЖЕЛАЕТЕ ДА СЕ СЪОБРАЗИТЕ С ОГРАНИЧЕНИЕТО, КОЕТО ВИ НАЛАГАТ НЕДОСТИГАЩИТЕ 5 ГЛАСА В ПАРЛАМЕНТА.

ТОВА аз наричам подмяна на вота, защото отговорността пред 1,600,000 избиратели е същата, като отговорността пред 300,000, дори и пред 30,000!

снимка: actualno.com

Вашият коментар