Гледате ли НОВА?

Ако гледате НОВА, замислете се за следното:

Тази събота, „Темата на НОВА“ ще бъдат промените в Закона за електронните съобщения (ЗЕС). Научих това случайно, но пък стана добре. Обадих се на мои познати да разбера какво точно ще се случи. Попаднах на човек от екипа. Поинтересувах се дали не им трабва информация от хора, които са тясно свързани със застъпническата кампания „Обади се на депутат“ и организаторите на протеста „България не е Биг брадър“… Поинтересувах се, дали случайно не искат да им помогна да се свържат сразлични НПО, такива, като Програма „Достъп до инфомация“ и „Електронна граница“, които работят по темата „електронни права“ от години… Попитах ги дали не искат да се срещнат и с други организации, организирали и включили се в обществената кампания срешу промените в ЗЕС… Не искаха! Имали си вече гости. За протеста щели да говорят малко. Какви гости имат, така и не запомних, но не бяха впечатляващи.

Накрая си доставих удоволствието да споделя с моя познат, работещ по материала, че моите очаквания за формата и съдържанието на таз-съботната версия на „Темата на НОВА“, посветена на промените в ЗЕС, очевидно се различава от концепцията на авторите, на което получих утвърдителен отговор.

Иначе, както виждаме от страничката на предаването, на сайта на НОВА, идеята му е „да запълни липсващия сегмент в бълграския национален ефир за разследваща журналистика“… (Правописът е на НОВА)

Толкоз!

Гледайте „Темата на НОВА“ тази събота. Ако случайно се запитате за обективността на предаването, прочетете пак разговора ми с човек от екипа, който ми представи концепцията им…

Вашият коментар