Нагъл, по-нагъл… Божидар Димитров

Вместо да се извини и да помълчи малко, докато бурята отмине, министърът без портфейл на българите в чужбина продължава да не разбира или да се прави на неразбрал в какво точно е сгафил. Цитиран от Стандарт министърът се опитва да омаловажи скандалното си изказване:

„…Става въпрос за злонамерена акция, уточни за „Стандарт“ Божидар Димитров. Той поясни, че с фразата е визирал определени историци и археолози, нападнали откривателя на ценната реликва – проф. Казимир Попконстантинов… Министърът заяви още, че е безкрайно учуден от обвиненията в липса на уважение към българите. Мен винаги са ме обвинявали точно в обратното – че прекалено преувеличавам интелигентността на нацията, допълни още историкът…“

С това, на практика,  Димитров продължава да обижда всички тези, които не се чувстват „шибан народ“, обвинявайки ги в злонамереност.

Много нагло и нахално, господин министре!.. За Ваше сведение, всички тези „злонамерени завистници“ вече няма да се задоволят с Вашето извинение. Те ще поискат Вашето оттегляне! Бъдете сигурен!

П.П. Припомням, че Димитров и „сам би се оттеглил ако пак направи гаф„.
П.П.П. Медиите се събуждат лека-полека. ТРУД: „Министър Димитров: „Шибан народ!“ Интересен е и коментарът на премиера, направен при друг гаф на министъра:

„Предупредил съм го, че при следващ случай просто се разделяме“, заяви тогава Борисов.

6 comments

  1. Асене, предлагам да не се ядосваме чак толкова – това не се отнася за нас, които не сме им гласували на ченгенцето и бащицата му. 🙂

  2. @Frog'n'roll: Аз не се ядосвам. 🙂 Иска ми се поне нещо да се случи нормално в тази държава. След подобна изцепка, нормално е да си тръгне този… индивид. Съгласен?

  3. Прегледах пресата днес и реакциите са толкова анемични, че за пореден път се убеждавам в липсата на адекватна журналистика в България. Явно доста смс-и получават нашите таблоиди…:)

  4. За съжаление е прав Божидар Димитров 😦 Шибана нация сме с лош човешки материал и чипа ни е за смяна… ужасно мързеливи, самозвани, претенциозни и с големи изисквания, крадливи но и лъжливи хора ме Българите, но в същото време сме страшно мързеливи, крадливи, темерути, лицемери и все държавата е виновна за всичко ! Божо трябва да бъде награден за това си прозрение ! Намери се кой да Ви го каже пак !

  5. Този исторически комунистически ченгесар обеща пред шибаният български народ, че при втори гаф ще си подаде оставката. Да си подава шибаната оставка незабавно.

  6. На мен не ми е ясно, защото да не му разбираме буквално думите (http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/08/06/943598_bojidar_dimitrov_ne_sum_kazal_shiban_narod_imah/)Ако на министрите и образованите хора не могат да им се вземат за чиста монета изказванията/не стоят зад думите си, как очава да достигнем някога нелъжещите хора от едно време?И как може журналистите да наричат това малоумно оправдаване извинение???

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s