Пионката Октай

oktay

снимка от екрана на БНТ

Без да навлизаме в детайли, които всички видяхте и ще гледате, докато ви се доповръща, все повече се уверявам, че вчера изгледахме една долнопробна постановка.

Все по-уверен съм, че тази постановка не е на само ДПС. Те се възползваха от ситуацията, без са толкова добри актьори, защото отдавна няма необходимост да се стараят на сцената, за да спечелят симпатиите на публиката си. Тя е „хваната“ и феодализирана.

Всичко вчера беше истинско.

Доган беше истински шокиран. Дори за първи път изглеждаше изненадан и уплашен на кадъра, в който чува щракането на спусъка и вижда дулото пред очите си. Поне се видя, че е обучаван да се отбранява. Отби ръката с пистолета с ловкостта на Стивън Сегал… Атентатът срещу него щял да бъде със звуков патрон и такъв, с лют пипер. Или да го стресне, или да го разплаче.

Октай Енимехмедов беше шокиран от това, че пистолетът в ръката му не стреля. То още не е ясно дали е имало изобщо пълнител в него…

НСО бяха хаотични и без(и)дейни в течение на толкова време, че нападателят можеше да убие „целта“ си с един удар, а Октай е боксьор.

НСО и охранителната фирма бяха също така престъпно некадърни, допускайки неясно защо и как пистолет и два ножа в залата.

Местан беше напълно неадекватен, крещейки за „езика на омразата“ и прочее идеологеми, полезни за ДПС в предизборна година, без да знае, че нападателят се казва… Октай.

Тълпата беше… тълпа. Крещеше екзалтирано „ДПС“ и се любуваше на опита за линч над „атентатора“.

Линчуващите бяха безмилостни и ритаха жертвата си в главата в течение на няколко минути, докато НСО и охранителите се опитваха безпомощно да спрат кръвожадната тълпа.

Кокинов обаче не вижда проблем в това и с думите си, цитирани от Mediapool, узакони линча като законна форма на въздаване на справедливост.

Всичко е наред. Жертвата — жива и невредима. Дори се завърна в залата с усмивка.

Атентаторът — пребит, почти линчуван и, след показната саморазправа, заловен. Даже гащите му съдра тълпата, в афекта си.

ДПС — по-единни от всякога!

Новият лидер — избран, след като заклейми етническата „омраза“ в действията на Октай Енимехмедов…

Но има и друг ГОЛЯМ печеливш! Борисов, Цветанов, ГЕРБ и тяхното управление.

С една засечка на газов пистолет бяха отстреляни всички важни теми — завземането на медиите, превземането на съдебната система, разграбването на околната среда, в стил „заменки на тройната коалиция“, схемата „Цецо-кумецо“ и „Дюнигейт“, смачкания среден и дребен бизнес, протестите, неизплатените заплати, безработицата… И т.н. и т.п. Всичко излетя outta window

Не знам кой е сценарист и режисьор на постановката, но тя бе изиграна брилянтно, пред преизпълнената и френетично скандираща зала.

А завесата дълго няма да падне. Предстоят 5 години на избори.

5 comments

  1. Само искам да добавя че събитията от вчера обиколиха всички ТВ канали и някои европейски медии. Това добре. но защо от снощните новинарски емисии които изобилно даваха изобилстващите с кръвожадно насилие упражнено върху отдавна „обезоръжен атентатор“ без да произнесат нито думичка …..та камоли коментар от българска медия!!!!
    Редно ли е в страна членка на ЕС, представителите на една партия като ДПС, чиято абревиатура сама по себе си пледира за права и свободи….. да се допусне ЛИНЧ като показно без да бъде коментар от никого!!!! !

  2. Мисля че във целия сценарий има ръка и БСП за да се отвлече вниманието на народа от предстоящият референдум и отвличането на медиите от този въпрос и разяснителната кампания да не може да продължи и по този начин намеренията на енергийната мафия за построяването на Белене и на доста големите лобита от БСП в този проект така че всичко е ясно защо се инсценира всичко това.

  3. Напълно подкрепям Аспарух. Всичко това е недостойно, а за този линч на напълно обезоръжен човек просто нямам думи… И какво, никой нищо не коментира за този безобразен линч, който показа злобата и ненаситната жажда за мъст … Недостойно!!!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s