Играта на Сидеров, или голата истина за Атака

siderov_pixelizedГолата истина e, че най-вероятно, Сидеров не иска предсрочни избори.

Отписван от социолозите, само за няколко месеца той чувствително повиши резултатите си, въпреки, че, в крайна сметка, е с  137,252 гласа по-малко от изборите през 2009.

Заради 10% по-ниската активност и липсата на реална политическа алтернатива между парламентарните партии, Сидеров изглежда по-добре ситуиран по отношение на възможността да „валоризира“ ролята си на „балансьор“ и да се опита да постигне 2 цели: участие във властта и трупане на дивиденти, под формата на електорална подкрепа.

Престои да видим дали и как ще отиграе първото, или, казано с други думи, дали ще намери начин да подкрепи някаква сглобка в НС, позволяваща съставяне на 88-ми кабинет на България.

Второто, електоралната подкрепа, Сидеров ще може да се генерира само по типичния за него начин — да се опита да се хареса на периферията на електората си, защото ядрото, опиянено от безумните политически тези на българския „микро-Мусолини“, гласува като всяко твърдо ядро — подобно на кучетата на Павлов, веднага, щом светне изборната лампа, без да четат програми, приемайки всяка дума на вожда си за боговдъхновено откровение и аксиоматична истина, неподлежаща на проверката на здравия разум и логика. Сидеров ще трябва да се постарае за периферията — тези, които вероятно са подкрепяли личната му собственост Атака, но до скоро го псуваха (има и такива, чиите идеали той продаде) заради подкрепата му към Борисов в миналия парламент.

Сидеров вече дава индикации какво ще бъде неговото стратегическо поведение за спечелване на сърцата и умовете на периферията — националеещи се и патриотарстващи избиратели, които, след неуспеха на партията на СКАТ и провала на РЗС, сякаш се нуждаят от нов притегателен център.

Заявката за техните сърца Сидеров я даде от трибуната и извън парламента вчера.

От трибуната той произнесе реч, достойна за задълбочен психологичен анализ, който пишещият не е в състояние да направи достатъчно компетентно, за да го публикува.

Извън парламента Сидеров направи нещо, за което в „нормалните“ държави, в които депутатският имунитет е далеч не толкова безотговорен (pdf за сваляне), най-вериятно щеше да престои няколко часа на „трамвайчето“ в някое районно, ако преди това репортерът на СКАТ не го беше пратил в лицевочелюстната хирургия на „Пирогов“. Второто е хипотетично, разбира се. Ако живеехме в страна, в която Законът има върховенство, подобно просташки разюздано поведение, като демонстрираното вчера от Сидеров, би било недопустимо според всички писани и неписани обществени норми.

Да целува ръцете на репортера и полицая, Сидеров, че не му се случи това, което би се случило на всеки нормален човек при идентични житейски обстоятелства на улицата.

Толкоз за демонстративната простащина, която видяхме вчера на тротоара, да видим политическата аритметика…

Вчера атакистите не се регистрираха, с което свалиха кворума удобно за БСП и ДПС. Колкото и да смята на чартборда Сидеров, факт е, че отсъствието на депутатите му позволи на БСП и ДПС да формират лесно мнозинство за решенията си.

Последва заявка, че Борисов също ще спре депутатите си при гласуване на евентуален кабинет на БСП и ДПС. Тогава цялата истина ще лъсне. Новото мнозинство, ако приемем, че вичките им депутати ще са в зала, ще събере точно 120 гласа. Въпреки това, ако Борисов спази обещанието си и не пусне депутатите си, за да има кворум, от което да последва възможност за вземане на решение, ще се наложи мнозинството БСП-ДПС да ползва депутати „под наем“.

Не вярвам това да са хората на ГЕРБ. Най-вероятно, Сидеров ще „отлъчи от правата националистическа вяра“ неколцина (3-4, не повече), върху които ще сипе огън и жупел. Може дори да направи някой и друг безвкусен ремикс на номерата на Емил Василев и чашата му с вода. А може и друго да измисли. Само и само да гледаме свъсените му веждички по телевизора и да слупаме кресчендото му, около „Планът Сидеров“…

siderov_2_pixelizedЗа снимките, които ползвам тук: Не знам дали желанието у млад мъж да се снима гол, със слънчеви очила върху пениса, издава неспособност за адаптация към средата, друга клинична неспособност или патологично поведение. Нека някой, който разбира повече, да се произнесе.

За тези снимки бих искал да чуя и професионално и компетентно мнение за възможните връзки между ранния Сидеров, снимал се в умилителна поза, като Давид на Микеланджело, и откровената, граничеща със социопатия, агресия на късния Сидеров.

Не знам…

Още по темата от:
Добрата фея
Комитата

36 comments

 1. Признак на пълно безсилие е да се ползват подобни снимки в статия, уж сериозна. Ако не можеш да го убиеш с думи асене, снимките няма да ти помогнат. Не съм фен на Сидеров, но в момента той казва всичко това, което казваха и искаха всичките хиляди протестиращи февруари.

  1. Най-обичам политически изявления, започващи с думите: „Не, че съм фен на [име-на-политик], но…“, след което започва поредната дитирамба за неповторимата незаменимост на въпросния. Твоят случай не е съвсем такъв, но и ти имаш претенциите за абсолютна репрезентативност на „народа“ и „протестиращите“ в лицето, думите и действията на Сидеров, което, освен, че е прекалено амбициозно, е и леееко неадекватно…

   1. Коста, бих ти цитирал друг апологет на национализма, реда, законността и справедливостта, ама не ми е в стилистиката… Остани си със здраве! 🙂

   2. По гадна „творба“ едва ли може да се измисли. Какво решавате с тази статия: Показвате , че сте демократ?! Като хулите един политически опонент и кой сте вие?! В сравнение с него?! Той е избран за депутат, има партия. Вие искате да ни обясните, че той е продажник, защото е отишъл в Парламента, където е длъжен да отиде, защото е избран и изпълнява обещанието си пред хората които са го избрали. Показвате го гол- вие сте безкраен боклук с високо мнение и си въобразявате, че … ставате управник на държавата… няма такъв вариант. С този подход вие сте се объркали тотално.
    Нищо не ви желая, освен… да осмислите защо се нислите за нещо, а сте нищооооо!

   3. О, та аз дори не желая да имам нещо общо за сравняване с този политически опортюнист, хамелеон, кариерист и мошеник!.. 🙂

 2. Генов , не ти завиждам … и за тоя ще трябва да правиш … метър 🙂 Е за такива разсъждения те подкрепям с двете ръце !

 3. Смятам, че е много важно да се отбележи, че тези фотографии за пореден път се използват в нарушение на Закона за авторското право и сродните му права, тъй като никога до момента не е било получавано разрешение от автора им те да бъдат използвани за цели различни от предварително поставените, а именно: Илюстрация към интервю във вестник Демокрация. За съжаление авторът няма финансовата възможност да заведе дело срещу всички нарушители на авторското му право. Причината фотографиите от тази сесия да излязат на бял свят е уродливата природа на двама вестникари, които въпреки, че навремето са се смятали за приятели на Волен вместо да му предадат снимките и негативите са ги запазили, за да ги използват в бъдещ момент. Е, този момент дойде когато Волен влезе в политиката.

 4. И само да добавя. Нито една от показаните фотографии не е използвана в онова интервю. Там Волен е сниман с вестник в скута, който прикрива онова, което тук е съвсем видимо. Може да се каже, че това са снимки от категория „лични“, чиято цел по никакъв начин не е била разпространение чрез средствата за масова информация.

  1. Обмислях дълго дали да публикувам фотографиите или само да ги спомена и опиша. Ако някой от авторите или самият обект на тези художествени произведения предяви претенции към нещо, което е публично достояние, но, според някой от тях, не може да се ползва от мен, то аз веднага ще ги изтрия от текста си.

   От друга страна, да не давам примери с български звезди, основно дами, но никоя от тях, излизайки в разни списания гола, не приема това като компрометиращо за себе си.

   Моята теза е, че тази фотосесия е симптоматична. Тя показва психически нагласи. Тогава и сега. По тази причина, илюстрирайки основната си теза, а именно, че става дума за човек, чиито реакции и поведенчески модел драстично се разминават от моите критерии за норма и нормално, си позволих да ги ползвам.

   Ако съществуваше разумен начин да заплатя употребата им, пак бих го направил — с чиста съвест!

   1. Фотосесията не знам какви психически нагласи показва, но мога да заключа за психическото състояние на човек озаглавил блога си „Блогът на една пеперуда-сволоч, продала се за паница боб, която пие сока на демокрацията…

   2. Това са все цитати, подбрани от коментари на мои „ценители“, S, какъвто явно сте и Вие… 🙂

 5. Разбирам желанието Ви да илюстрирате дадено свое твърдение по някакъв начин, но въпреки това е редно да проверите дали не нарушавате нечии права по този начин. По принцип авторът категорично отказа да разреши използването на тези снимки, когато от вестник „168 часа“ бяха отправили запитване. След това те просто се появиха нелегално в други издания. Веднъж вече ѝ беше отправено предложение тип: „назови една сума“, след вече публикувания в нарушение материал, но мога да гарантирам, че тя не е взела нито стотинка за тези снимки, освен хонорара си от в-к Демокрация. 100% съм сигурен, че ако ѝ спомена за тази публикация, тя ще поиска да ги свалите на мига. Ако искате по мейла мога да Ви изпратя личния ѝ телефон, за да я питате сам и да разберете цялата история свързана с фотосесията и как най-близките хора на Волен на практика го предадоха по доста отвратителен начин.

 6. Всъщност май съм в лека грешка. Снимките са били правени за интервю пуликувано в списание Лейди. По това време Волен мисля, че е бил главен редактор във в-к Демокрация.

  1. Нямам никакво намерение да му съчувствам или да оправдавам политическата му мерзост и меркантилния му кариеризъм. Снимал се е, снимките ги има из целия нет. Ще се свържа с авторката, ще я питам дали е окей да ги ползвам в текста си, ако иска пари, ако мога да си позволя, ще й платя. Толкоз. 🙂

 7. Българинът подминава и прощава прояви на пълна мерзост и продажност – като вчера направеното от Атака, или като това да си смениш боята от баш-демократ на баш-националист, но не прощава на свестни политици, като Филип Димитров, Иван Костов, и сега Бойко Борисов. Затова си заслужава и ще бъде управляван от новата Тройна коалиция – още по-лоша от старата. Честито! И не се чудете, че емигрираме.

  1. Позабравихте за десетина година Костов и сега той пак е „свестен политик“. Болна история!

   1. Кой и къде е определил Иван Костов като „свестен политик“? В моя текст ли го пише, или трябва да го оплюете по задължение?

 8. Сава, за снимките ли се хвана? Нещо да кажеш по написаното? Нещо за обещанията на Сидеров? За това, как ще се съберат печалбите от предполагаемото трилионно злато? А минималната заплата от 1000 лв. кой ще я плаща? Аз или ти? Можем да хвърляме монета, ако искаш? Обещания, обещания, обещания! Ама нормално – фюрера ви си дудне щото знае, че няма да стане премиер и да трябва да отговаря за обещанията си. Като коне с капаци си лалате без да се замисляте. Ама така е – с чоплене на семки и ритане на топка не става. Книжки трябва да се четат, книжки!
  Иначе си прав! Волен захапа кокала и се завъртя като фурнаджийска лопата. Успех в рационализирането на безумеца!
  ПП: Журналиста от СКАТ и полицая се държаха като пълни п*тки. Изправи се малко като мъж! Те се въртяха като шугави! Как може да позволиш, на когото и да било да се държи така с теб. Ей българино, не се насити да те мачкат! Ае со здраве! Некой ден и на тия в парламента ше им дое нанагорно!

 9. Всички много сте нормални, моля ви се! Ако снимките са на някой модерен артист, някой превъзнесен авангардист, тогава поклон за него и възхищение. Ако е обаче неудобна за критикаря фигура, то човекът на снимките непременно има психични отклонения.
  Уж сте големи либерали, изповядвате какви ли не крайни идеи за освободеността, за голотата, за артисизма, а в определени моменти ставате ревностни пуритани, по-ревностни и от тези, на които се подигравате. Как става това?

  1. Кой „модерен артист“ призовава за разстрел, налита на бой на интервюиращ го журналист в продължение на 20 минути и накрая, за капак, блъска нееднократно притеклия се на помощ, благ и възпитан полицай? Кой „модерен артист“ плещи врели-некипели, че ако идем да гледаме точно неговия филм, ще излезем с 1000 лв по-богати и ще се приберем вкъщи с 10 кила злато повече?.. Хайде да коментираме сериозно, а?

   1. Снимките, както добре знаете, не са от днес. За другото сте прав.

 10. Завиждате ли му г-н Генов? Човека говори пълни глупости, но хората му вярват, а вие въпреки великите си приказки скоро няма да получите неговата трибуна.

  1. За „говоренето на пълни глупости“ или за „трибуната“ пред тези, които вярват на „пълните му глупости“ да завиждам?! Хайде малко по-сериозно, ако обичате… 🙂

   1. Ти си хитър глупак, а хитростта е , като жълта стотинка Хората те разбраха що за гадна стока си- платена подлога продава народа си. Няма да е за дълго!!
    ВЕЧЕ ИМАШ МИЛИОН- НО ТОВА НЕ Е НИТО ЩАСТИЕ, НИТО УСПЕХ, А ПРОВАЛ!! ХОРАТА СА ПО УМНИ И ТЕ ОЦЕНИХА- ЗА НИКЪДЕ Е ПЪТЯТ ВИ!!!
    Че:НПО се създават отвън с цел намеса във вътрешните работи на България нее безпочвено. Няма смяна на системата в призива „Оставка“! Има интереси и пари. Чужди интереси , защитени с $$$- десетки хиляди
    ИСТИНА е: .“Тръстът за гражданско общество“ – американски , разпределил $75 млн. долара до края на 2012 г. за български НПО-та, е създаден от група частни американски фондации.

    Малка България, а кой обира плодовете и ни оставя гладни, болни и нещастни? Малка и ще расте и ще дава много плод- или ще позволим да я изтръгнат от корен?!
    ОЩЕ : Институтът за развитие на публичната среда, чийто директор е Антоанета Цонева е финансиран със 76,500 долара за периода 1 юли 2011 г. – 1 октомври 2012 г. и със 75 000 долара за периода 15 юни 2012 г. – 15 юни 2013 г. по проектите „Граждански дневен ред 2.0” и „Програма за развитие и устойчивост”.
    .Фондация „14 февруари“, чийто съосновател е Асен Генов, администратор на събитието #ДАНСwithme е получила 79 960 долара от Тръста за гражданско общество- проект „Отговорни политики, прозрачност и неприкосновеност на личния живот в дигиталната среда”.
    Децата ни невинни?! Такова ли бъдеще заслужават?! Ще допуснем ли да затворим вратата,на държавата да изчезнем? Сериозно!! Да помислим и… да ги спрем!

   2. Другарке, вие винаги сте били добри в омразата, просто тя ви движи. Цифрите, които цитирате – дори да са верни, са обичайна практика, това е начинът да функционират НЕправителствените организации. Какво си мислите, че може да се купи със 70 000 долара? Може да се наеме офис и да се плати заплата на 3-4 човека за една година. Това е! НЕ може да се купи държава. България все пак струва по-скъпичко. Ето, например бюджетът за Белене. Там има едни 500 милиона ВЕЧЕ РАЗДАДЕНИ, другарко! Дайте да поговорим за тях! И за още към 20 милиарда, които се опитват да ни нахлузят,
    Запитвате ли се, защо БСП все дружи с ДПС и прикрива, и подпомага отвратителните им далавдери? Дори с комунистическите партии не са така близки и постоянни, както с Ахмед Доган. Вас, симпатизантите и гласуващите за БСП, това не ви ли дразни? Не ви ли смущава? Не ви ли замисля, защо така тези другари с Доган са се събрали и са така неразделни…? Какви сигнали давате ВИЕ, лично вие към света, когато гласувате за тях? Ами че българите са крадливи и безнадеждно тъпи, другарке, това е сигналът. И вероятно такава сте и вие. Безнадеждно тъпа и вероятно крадлива, щом сте неспособна да се възмутите от назначението на Делян Пеевски, Ако чакахме на вас да се възмутите, Пеевски щеше да си е шеф на ДАНС.
    Но няма да ви чакаме. Никога повече няма да чакаме вас, глупавата, първобитна, злобна и некадърна част от обществото да командвате събитията. Ще си стоите в дупките и ще се хапете с отрова един друг, докато ние бутаме страната към светлото.

 11. По скоро ще стана фен на Сидеров, защото има депутати, които работят отговорно в парламента, но платеното предателство на Асен Генов няма да приема за нормално
  http://zaw12929.blog.bg/politika/2013/08/12/zatishie-pred-buria-es-gotvi-romska-dyrjava-tuk-v-bylgariia-.1138865- заради такива днес България дава лоши сигнали на света

  1. Владова, той и във Франция рАботи добре. С депутатката. В президенстия апартамент. Отговорен кадър е Сидеров, спор няма. И другарките му и те!.. 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s