Погнусата

Категорично съм съгласен с написаното от Поли. Дори с прекомерния песимизъм, който никак, ама никак не е без основание. Дали наистина сме без изход?.. Вярвам, че ако променим малко изборните правила, чрез изборния кодекс, това може да е първият малък пробив в системната „въртележка“, която криминално-олигархичният картел на прехода си е спретнал…

SYSTEM OF ERRORS

Разликата е в нулите...Ние сме Рокантен. Ние сме погнусени,  объркани, дезориентирани и несигурни, защото не знаем точно какво чувстваме. Ние сме изплашени. И никога досега не сме довършвали започнатото от нас. Ако Сартр бе жив щеше да адаптира „Погнусата“ за нас, а това не би било особено трудна задача.

Ние се бунтувахме срещу Цеко, Цецо и Бойко. А кой да знае, че те ще бъдат заменени от Делян Пеевски. Ние прекарахме целия месец юни, миналата година на Орлов мост. Кой да знае, че година по-късно ще бродим по същия маршрут, със сходни викове.

Ние сме образовани, умни и усмихнати. Сред нас и преди, и сега има едни тъмни субекти, които искат да ни накарат да викаме техните думи, да мислим техните мисли и да поканим техните господари да ни управляват.

Ние сме ядосани и безсилни. И не знаем кое е по-гнусно – Бойко Борисов или Делян Пеевски.

Аз не знам кое е по-отвратително…

View original post 1 010 more words

4 comments

 1. Здравейте!
  Не знам дали един коментар би бил полезен вече в целия този хаос от нагли олигарси. Ние само сваляме правителства, но всъщност 2/3 от тях са поддържани финансово от ТОПЛОФИКАЦИЯ СОФИЯ ЕАД, която е челната каса. И като си помисля, че много хора не знаят истината, защото нито един политик не я каза от 2001 насам, а водещите протестите може би не я знаят точно, защото това се крие от тях, си мисля, че може би трябва да я споделя: искам всички протестиращи да знаят, че мафията не е само при тока. Най-голямата корупция и мафиотска структура са ТОПЛОФИКАЦИЯ и фирмите за ТОПЛИННО СЧЕТОВОДСТВО. Обяснявам: през 2001 абсолютно незаконно се внасят и впоследствие се узаконяват и продават на гражданите топлоразпределители, които са развалени и са за скрап, т.е. никога никаква реална топлинна енергия не са отчитали и по този начин са обрани милиони левове от нищо неподозиращите граждани. Това, което ще не се знае, е че срещу Валентин Димитров е заведено дело (чиито номер сега не мога да ви дам), точно за тези внесени топлоуреди. Това дело изчезна през годините и всичкси правителства си мълчат по този въпрос. Защо протестите не се обърнат основно срещу ТОПЛОФИКАЦИЯ и начина на изчисление? Нима, като падне Орешарски, ще се появи някое безобино правителство, което не е свързано с олигарсите? Не бъдете наивни! Организирайте се срещу изземането на парите от незаконните им печалби и се опитайте да извадите делото на бял свят. Търсете истината, само Цацаров ще я каже. Иначе: сметките стават непоносимо високи, ограбването ще продължи, парите в обръщение ще свършат, държавата ще фалира и гражданската война ще бъде готова. А това не бива да става! Искайте от Президента сметките за ток, парно и вода да са на квадратура на жилище или да е пакетна цена: 1/3 от минималната работна заплата, както е по света. Или ТОПЛОФИКАЦИЯ да сложи за своя сметка хоризонтални тръби, за да има наистина топломери на входните врати на жилищата. Иначе агонията ще си продължава с години. Сметките са завишени 60 пъти. Правете си изводите!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. Здравей,

  Набързо защото имаш хиляди маймуни на гърба си.

  Към теб защото си оставаш един от организаторите на събитието във facebook и се надявам, че може би споделяш някои от притеснения ми. А те са от „опорочаването“ на протеста с провокации от рода на тези на които станах свидетел тази вечер на живо на страницата на Канал 3. Нека едни от новите ценности за които се борим да са пацифизмът и отказът от агресия.

  И както повелява ние първи да го приложим на практика. Няма да допуснем агресия на нашите протести. Тези, които използват агресия не са от нас! Ние не се борим за власт със зъби и нокти, ние се обединяваме за да покажем, че нещата не могат повече да продължават по старому и не ни са необходими нито маски, нито юмруци, за да постигнем това което искаме.

  Няма да проявим агресия и срещу служителите на реда. Ние не се събираме против тях и те не са ни врагове. Нека във всеки кордон да има доброволци-протестиращи, които да са гаранция за нашите намерения и категорично отхвърляне на агресията като средство за изразяване.
  Вместо свещи, нека да раздаваме цветя. Просто си представи.

 3. Господин Генов, с уважение към решимостта да променяте света такъв, какъвто искате той да бъде според вас. Може би това е смисълът на един човешки живот, дано да не го отдадем само на младежкия ентусиазъм и идеализъм, който с рутината, житейските проблеми и някои други възможни ситуации, променящи коренно човешкия живот да не сменят този целеустремен ход с нещо съвсем тривиално и безлично…
  Но, до тук с въведението. Коментарът ми е основан на ваши думи, изречени по БНТ в предаването „Референдум“ с тема „Харта 2013″.
  Не бих искал да разглеждам идеите и въпросите , залегнали в този документ преди да зе запозная в дълбоки детайли с нея.
  Но това, което искам да засегна е вашето отношение към съвременно устройство на държавата.
  Вие казахте“ …назначиха един от символите на олигархията в България за шеф не на друго, а на репресивните органи в България ..“
  Не можете да си представите каква теза изложихте с това изречение!
  Каква поредица от предпоставени внушения направихте!
  Годината , господин Генов, е 2013-та. Векът е 21-ви. България е член на НАТО, член е на ООН, член е на Европейския съюз. България е подписала редица международни документи, гарантиращи спазването на човешките права….
  А Вие….. вие изложихте тезата, че в Република България съществуват репресивни органи!?!
  Вие наистина ли твърдите това!???
  И питам, не поради факта, че сте използвали метафора, а силно обезпокоен от поредицата предпоставени и преднамерени внушения, които извършвате…силно искам да вярвам , че го правите от неопитност във воденето на диалога…
  Недопустимо е, бих си позволил да го повторя – недопустимо е , човек със силно изявено гражданско поведение да твърди че днес в Република България има законно изградени, нормативно определени и финансирани от държавния бюджет РЕПРЕСИВНИ органи. И това пред очите на целия демократичен свят!!!
  Ще си позволя да представя моето виждане по отношение на органите, които Вие ясно и категорично определихте като репресивни. Господин, Генов, ако някъде, в някоя страна от Европейския съюз, в някоя страна от североатлантическия пакт или пък в някоя от другите демократични страни по земното кълбо липсват органи на реда и сигурността, то Ви моля да ми подскажете кои са те ? Та България е подписала редица документи за Националната сигурност – Стратегия за национална сигурност, Концепция за национална сигурност, които са с ясно определени защитни (забележете НЕ репресиви) задачи по отношение на сигурността на нацията и нещо повече, гарантиращи съвместно с евроатлантическите и европеските ни партньори обща сигурност срещу межнародния тероризъм.
  Основната Ви грешка, дори меко казано, е че в желанието си, разбира се със справедливо предизвикан гняв, да възроптаете силно, Вие направихте опасна аналогия и с това създавате сред аудиторията си подозрението или зададохте по Хамлетовски – To be or not to be – Система за национална сигурност.

  … а иначе, харесвам ентусиазма Ви…

 4. „ЕНП и ПЕС спрете безпринципната подкрепа за безобразията на ГЕРБ и БСП. България няма да гласува за вас на 25 май 2014”

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s