#ДАНСwithme: Ами катарзисът на ГЕРБ?

bb_bulfoto

На заем от © Булфото

За катарзиса ми е думата.

Във време, когато искането за оставка на кабинета и предсрочни избори се подкрепя от мнозинството българите, темата за „алтернативата“ няма как да не изплува. Да видим част от възможните алтернативи

Дни, след началото на протестите, които бяха провокирани от поставянето на човек от финансова групировка начело на Националната сигурност, Станишев произнесе фразата: „видях човек, който е преминал през дълбок личностен катарзис„.

С „катарзиса” той се опита да измие и пречисти партиите от новата тройна коалиция от отговорността на своя акт. Лидерът на социалистите се опита да оправдае и премиера Орешарски за това, че без никаква съпротива прие да ролята на марионетка в този план и без никакво обществено обсъждане, го приведе в действие, предлагайки г-н Пеевски за шеф на ДАНС в 15 минутно заседание на парламента. Всичко се случи в петък, с идеята новината да „потъне“ в почивните дни, когато всичко трябваше да утихне…

Протестите #ДАНСwithme объркаха планове на Станишев и управляващите. За сега, успешно или не до там, гражданската съпротива на мафиотизацията на властта се противопоставя на най-скандалните назначения и действия на властта. За решения с по-висок финансов залог, дори по-твърди действия, като блокадата на парламента на 40-тия ден от протестите не помогна и не спря мнозинството да гласува заем от 1 милиард. Това, че не успяха да разсеят съмненията в целесъобразността на заема и прозрачността при разходването му – не притесни никого от управляващите. В деня на прегласуване на ветото от парламента, управляващите партии си оранизираха показно изкъпване в народната любов, събрана из цялата страна и докарана на площада в София. Това трябваше да послужи за ярък аргумент в полза кабинета и, в частност, да оправдае заема.

Казано просто, Станишев декларира, че има катарзис, но ние не го виждаме. Катарзисът не личи от действията на управляващите. Единствените индикации, че посланията на протестиращите достигат до ушите им е продължаващата организация на протестите срещу протеста, в стил Деветосептемврийска манифестация от времето на Живков. Управляващите продължиха да скандализират обществото с политически решения, с които се опитват да втвърдят ядрото от електората си с обещания в социалната сфера, засягащи пенсиите и надбавките, като игнорират активната част от населението, която фактически е ангажирана в генериране на средствата, необходими за провеждането на въпросните социални политики.

Думата ми обаче е за друго.

В цялата шумна дискусия, около управлението на ДПС, БСП и АТАКА сякаш потъна темата за предишното управление. Темата за „катарзиса“ на четвъртата парламентарно-представена партия, ПП ГЕРБ, сякаш изчезна. Въпросът, има ли тази партия морално основание да сънува отново властта, когато сегашната падне, сякаш е все по-актуален.

 • Може ли да се прокара ясна разделителна линия между Борисов и партията на бившите комунисти?
 • Можем ли ясно да разграничим лидера на ГЕРБ от процесите в 23 годишния „преход“, който ни доведе до пост-комунистическото общество, в което политическата власт бе транстформирана в икономическа и разпределена по силов или криминален път сред правилните и проверени другари?
 • Изтеклата, но премълчавана от мейнстрийма информация за него, известна като Дело за оперативно наблюдение „Буда„, достатъчно ясно ли го свързва с „прехода“, който е сериозно обременен от всевъзможни зависимости на партийните, икономическите и криминалните елити?

Да се върнем на протеста #ДАНСwithme и основния повод за недоволството, което извежда хиляди на улиците. Естествено, това беше Пеевски и медийната му империя, като функция на една икономическа групировка, свързвана с банката на Цв. Василев.

Фактите:

Цветан Василев и Делян Пеевски бяха привилегировани при управлението на ГЕРБ. Тази привилегия, бе признатата от министъра в служебното правителство, Асен Василев, който обясни пред гневните, че в края на мандата Борисов концентрацията на държавните пари в КТБ се е увеличила, сравнено с края на мандата на Тройната коалиция (БСП-ДПС-НДСВ). Тоест, мандатът на ГЕРБ и кабинетът „Борисов“ имат същото, солидарно отговорно участие в създаването и поддръжката на тази групировка, която от началото на протестите всички свободно описват като „олигархична“.

Да видим други „лица“ на миналото управление. Нима Емил Димитров, известен като Емо Фаса и министър Мирослав Найденов, известен като Миро Мършата могат лесно да бъдат „избелени“ и да преминат през своя катарзис, излизайки от там без грам съмнения в техния морален кредабилитет, финансова почтеност?

Нима ще забравим проектозаконите, писани в полза на мастити финансови босове, като скандалните предложения за промени в Закона за горите, които изведоха хиляди да протестират на Орлов мост срещу Цеко Минев от ПИБ? Нима ВТБ, КТБ и СиБанк не бяха обгрижвани с внимание от властта по време на „Eрата Боросов“?

Или друга една популярна тема – тази, с ДПС. След всички закани, че „няма да се съюзява с Доган“ и въпреки, че го определи за свой „най-голям враг“, след всички остроумни твърдения, за „човека, който мирише на джибри„, видяхме ли едно смислено политическо действие от страна на ГЕРБ и Борисов, в подкрепа на  показната телевизионна конфронтация на генерала с тогавашния лидер на ДПС? Доказа ли Борисов думите си, че „след 20 години участие на ДПС в управлението на държавата, ГЕРБ извади Доган от властта„? Силно се съмнявам…

По-скоро, останахме с убеждението, че на ГЕРБ и Борисов силно им се иска да са с ДПС, но без Доган, или поне да имат свое „ДПС“?

Къде е остротата на политическите тези на ГЕРБ срещу БСП сега? Виждате ли ясно разделителната линия между тези две партии, или пак сме свидетели на „позиционна война“, при която всяка една от двете страни внимателно калкулира вредите и ползите от близостта и раздялата?

Освен това, за да е пълна картинката, нека добавим и фактите, след края на почти пълния мандат на ГЕРБ:

Вероятно и други подобни „достижения“ на ГЕРБ, след края на почти пълния им мандат, могат да бъдат изброени. Сигурен съм, че защитниците им ще оправдаят това с кризата. Но няма с какво да се оправдае ръстът на контрабандата на цигари например, при който, според изчисления, около два милирада лева годишно се губят и не влизат в държавната хазна, докато ГЕРБ се опитваха да ни уверят, че пушачите в България са намалели почти двойно…

Обърнете внимание, че в този ред на мисли изцяло пропуснахме тоталното разграждане на институциите, при които премиерът Борисов си позволяваше да казва на президента да забави вето или обещаваше на опозицията да им даде 20 депутата, за да съставят собствено правителство, при все, че до скоро ги наричаше безделници.

Ще завърша с това, че протестиращите, и аз в това число, не сa против симпатизанти на различни партии да се обявяват против сегашното управление, поставено изцяло в услуга на един олигархичен картел, подчинил почти изцяло политическата власт в страната. Дори, сред протестиращите мога да разпозная хора с открояващо се ляво политическо мислене. Критерият е друг. Критерият е информираността, а не сляпата вяра, че този или онзи харизматичен лидер ще ни „оправи“ с магическа пръчица, защото е от чист по-чист. Не. Това няма как да се случи, ако сме със завързани очи за фактите.

Въпросът ми е дали изобщо ГЕРБ ще намери сили да се отърси от политическите негативи, които успя да събере, от времето, когато се формираше на милиционерски принцип, та чак до края на мандата си, преди да се опита пак да управлява? Съмнявам се! Без нужния „катарзис“ – да, ще чуем стандартните PR извинения: част от „лошите“ напуснаха партията, да, изключиха Фидосова, но нямаше признание за Пеевски и парите на държавата в КТБ – възникват сериозни съмнения дали трябва да им се гласува подобно доверие. За втори път. Само година-две след пълния им, според мен, провал. Максимум година-две… А и Орешарски най-вероятно няма да издържи до края на 2013!

73 comments

 1. Г-н Генов, а вие не разбрахте ли най-сетне, че сред протестиращите има немалко поддръжници на Б.Борисов и с този си тон и насока вие просто се причислявате към гилдията на Бареков и Петното?Иначе въпросите, които поставяте са напълно реалистични, но начина по който явно и демостративно показвате, че сте активист против Борисов не говори добре за Вас, на който не малка част от протестиращъе( в това число и аз) до скоро вярваше и ви припознаваме като един от нас, на който можем да имаме доверие.Но с тези си изказвания определено губите и се нареждате от страната на пилоните на НДК…Много съжалявам да ви го кажа, аз ви харесвам като човек с гражданска позиция, но започват да се пораждат едни съмнения към вас, за кого наистина работите и мислите?За България, за гражданите или за някой друг???

  1. Ванина, ако искаме Истинска промяна,а не смяна на едни с други душмани – само това е пътят – за съжаление Кабинетът ББ също доказа слугинажа си към Цв В и Пеевски и ТИМ…

  2. Ванина, да протестираш срещу мафията, олигархията и бандитизма в политиката означава да протестираш и срещу Пеевски, но и срещу Борисов, Цветанов, Фидосова и Цачева. Така че хайде да си заврете пристрастията някъде и да си кажете, че нямате нищо против да ви управляват бандити и мафиоти, стига те да са от ГЕРБ…

 2. Поздравления г-н Генов, много точна и навременна статия доказваща, че протестите не са ЗА и ПРОТИВ, а за ПРИНЦИПИ. А това, че и червени и гербери Ви оплюват /като г-жа Ванина примерно/ говори че „прострелвате“проблемите „точно в десетката“ Още веднъж, ПОЗДРАВЛЕНИЯ.

 3. Поздравления за чудесния анализ, Асене! Макар и от провинцията дойдохме на 14.06. на пл. „Независимост“. на 04.09. пак ще дойдем.

 4. Г-н Генов, идеални политици няма, както и идеални хора. Едно от исканията на протестиращите е управляващите да се вслушват в гласа на улицата, на хората. По време на цялото си управление, Бойко Борисов се вслушваше в гласа на хората. Затова имаше толкова много уволнени министри и промяна на политически решения ( за което доста хора го упрекват, незнайно защо, те какво точно искат – управляващите да се вслушват ли в гласа на хората или не????), и затова си подаде оставката при февруарските протести. А цитираните от вас Емил Димитров и Мирослав Найденов вече не са членове на партия ГЕРБ.
  Над 1 милион българи гласуваха за ГЕРБ на последните парламентарни избори – това са хората, които не се поддадоха на манипулативните внушения за подслушване, досиета и манипулиране на изборните резултати. Доколкото си спомням, бяха пуснати в публичното пространство само записи на набедените „подслушвачи“.
  Между другото, на мен егото на г-н Борисов не ми пречи, стига да върши добра работа. А пък тези, които непрекъснато му поставят етикет „глупак“, да направят разлика между глупост, от една страна, и цинизъм и невъздържаност, от друга.
  Не твърдя, че одобрявам напълно управлението на ГЕРБ, но според мен те са единствената алтернатива на сегашното управление.

  1. Аз „глупак“ в текста си не виждам. Но няма как да се съглася, че се е вслушвал. Не! Дори оставката беше калкулация на ползи. И не, той НЕ ВЪРШИ работа. Не заради егото си, а заради миналото и способностите си.

   1. Извинявайте, нямах предвид вас като написах „глупак“, а стотиците коментари, които чета в интернет.
    Както казах, идеални хора няма. Голямата „вина“ на Бойко Борисов и управлението му, е че опитаха да се справят със сивия сектор. Затова го спряха. Аз така ги виждам нещата.

 5. Това го има по целия свят, не го е измислил Бойко Борисов. И вървете да обяснявате за корпоративно рейдърство на хорицата, които искат да си карат колите по улици без дупки. Или на тези хора, които искат всички да си плащат редовно данъците, за да има някаква справедливост. Аз съм от вторите.

 6. Да, не знам при вас как е, но в моя град дупките намаляха, дори реновираха и тротоарите. А какво ще кажете за свързването на касовите апарати на търговците със системата на НАП ( те пропищяха – защо ли??)? Това не е ли въвеждане на справедливост?

  1. Значи сте си избрали добър кмет… 🙂 Браво! Поздравявам Ви! Кой е Вашият град? (Нали правите разлика между премиер и кмет? Министерски съвет и общински съвет? Държавна администрация, местна администарция?)

   1. Вие ме попитахте за дупките по улиците и аз ви отговорих. 🙂 И аз ви попитах за касовите апарати, но вие нищо не казахте. 😉

 7. Подслушването – няма доказателства, че е подслушвано незаконно. А и аз лично смятам, че няма власт, която да не следи и подслушва…

   1. Има ли ограничение в постовете да не се публикуват линкове, дали в това не е проблемът?

 8. Поздравления г-н Генов!
  Считам, че по-често и настойчиво ТРЯБВА да посочваме, че протеста е ПРОТИВ СТАТУКВОТО В КОЕТО ГЕРБ Е СЪЩЕСТВЕНА ЧАСТ и разбира се протеста е и СРЕЩУ ГЕРБ. (Така недоразумения като Петото ще изглеждат точно така смешни, както бяха на инервюто си в Нова Телевизия.) Тази милиционерска организация си беше създадена на мафиотски принцип (личната преданост), тя си е продължението на БКП (заедно с БСП, Атака, ДПС…) и има съществен принос за мафиотизирането на държавата. ДА, протеста е И ПРОТИВ ГЕРБ!
  Ако изобщо искаме да имаме нормален живот в прилична държава трябва всички тези клики назначени от отговорните комунистически другари да изметем от обществения живот. Достатъчно са награбили! Не бива да допускаме да продължават това!
  А алтернативата ще узрее. Пътя е дълъг и труден, но на тази територия все още има нормални хора, информиращи се не само от пропагандната машина на властта и поради тази причина виждащи фактите (за които споменавата, а и за много други, за които не сте – например факта, че въпросната мутра Бойко Борисов през 1990 година – ако не бъркам, напусна тогавашната си служба в МВР ЗА ДА СИ ЗАПАЗИ ПАРТИЙНИЯ БИЛЕТ за членството си в БКП след приемането на закона за деполитизацията на държавните органи и служби). Буда е съществена част от начина на управление и държане на къси каишки на обществените личности и изтикването напред именно на такива (с какво ли държат г-на Орешарски та позволява да му дърпат конците така явно за всички и не се срамува от това???).
  Освен това младите хора трудно могат да бъдат манипулирани – те са почти недосегаеми за пропандната машина! Общуват си чрез други канали, които са трудно разбираеми от властта, говорят и четат на чужди езици, ползват медии извън страната….
  И така – до победата! А тя ще е постигната на първо време с оставката на марионетката Орешарски! По-тежката част обаче ще бъде да изработим алтернативата за която да гласуваме! Алтернатива, която да не произлиза от БКП с нейните мутации и производни. Това е основната задача, както я разбирам аз.

 9. 1. „Дело за оперативно наблюдение “Буда“”

  – В това дело няма никакви факти, които да уличават Борисов в каквото и да било, но пък внушенията на медиите бяха в изобилие.

  2. „Тази привилегия, бе признатата от министъра в служебното правителство, Асен Василев, който обясни пред гневните, че в края на мандата Борисов концентрацията на държавните пари в КТБ се е увеличила, сравнено с края на мандата на Тройната коалиция (БСП-ДПС-НДСВ). Тоест, мандатът на ГЕРБ и кабинетът “Борисов” имат същото, солидарно отговорно участие в създаването и поддръжката на тази групировка, която от началото на протестите всички свободно описват като “олигархична”.”

  – „Марин Райков: 54% от депозитите на държавните фирми са в една банка“, цитирам негови думи, публикувани в „24 часа”:
  Не се знае със сигурност колко са били депозитите на държавните фирми в КТБ в края на управлението на Тройната коалиция, според различни публикации в Интернет – между 30 и 40%.

  3. „Да видим други “лица” на миналото управление. Нима Емил Димитров, известен като Емо Фаса и министър Мирослав Найденов, известен като Миро Мършата могат лесно да бъдат “избелени” и да преминат през своя катарзис, излизайки от там без грам съмнения в техния морален кредабилитет, финансова почтеност?
  Нима ще забравим проектозаконите, писани в полза на мастити финансови босове, като скандалните предложения за промени в Закона за горите, които изведоха хиляди да протестират на Орлов мост срещу Цеко Минев от ПИБ? Нима ВТБ, КТБ и СиБанк не бяха обгрижвани с внимание от властта по време на “Eрата Боросов”?”

  – Тези лица вече не са в ГЕРБ, нещо повече в последно време често се появяват в медиите, за да говорят против ГЕРБ и с намерението да правят нов проект.

  4. „Или друга една популярна тема – тази, с ДПС. След всички закани, че “няма да се съюзява с Доган” и въпреки, че го определи за свой “най-голям враг”, след всички остроумни твърдения, за “човека, който мирише на джибри“, видяхме ли едно смислено политическо действие от страна на ГЕРБ и Борисов, в подкрепа на показната телевизионна конфронтация на генерала с тогавашния лидер на ДПС? Доказа ли Борисов думите си, че “след 20 години участие на ДПС в управлението на държавата, ГЕРБ извади Доган от властта“? Силно се съмнявам…”

  ДПС имаше 23 години така се е вклинила в различните видове власти, че няма сила, която да я изтръгне там. За традиционните медии ДПС е тема табу – или добро, или нищо. ДПС се вклини в съдебната власт отдавна, още от времето на Никола Филчев, след това Борис Велчев, а сега и при Сотир Цацаров, а също и със свои хора във Висшия съдебен съвет. За местната власт да не говорим, а пък бизнес властта – хептен…
  – Да не забравяме, че точно правителството извади на показ „Цинков камък” и милионния хонорар на Доган като консултант. Беше сигнализирана прокуратурата, внесено обвинение в съда…
  При управлението на Борисов имашели назначени кадри от ДПС в изпълнителната власт – ниво зам. министри, шефове на агенции? Не, доколкото знам.

  5. „По-скоро, останахме с убеждението, че на ГЕРБ и Борисов силно им се иска да са с ДПС, но без Доган, или поне да имат свое “ДПС”?”

  – И аз бях останала с това убеждение, след като Касим Дал създаде своя партия, но в момента тя е част от Реформаторския блок, а повечето партии в него не искат и да чуят за ГЕРБ.

  6. „Къде е остротата на политическите тези на ГЕРБ срещу БСП сега? Виждате ли ясно разделителната линия между тези две партии, или пак сме свидетели на “позиционна война”, при която всяка една от двете страни внимателно калкулира вредите и ползите от близостта и раздялата?”

  – Твърде субективен е отговорът на този въпрос. ГЕРБ се държи като опозиция в момента – критикува това, с което не е съгласна, използва лостовете, които й дава законите, за да се противопостави.

  7. „Над 30 хиляди фирми са фалирали през последната година на ГЕРБ, пише Стандарт;
  Дневник описва, че безработните за 2012 надхвърлили 400 хиляди;
  Според Евростат, младежката безработица в България, в края на мандата “Борисов” достига до 29.1%, при средно ниво 23.5% за ЕС.”

  – Възможно е това да е вярно за 30-те хиляди – едва ли има еднозначна причина за този факт. Нека не забравяме, че според статиите, които чета в „Капитал”, през последните години основен двигател на българската икономика е износът. Само че износът ни е основно за Европейския съюз – около две трети от целия износ. Световната криза от края на 2008 тръгна от САЩ и засегна много Евросъюза. ЕС изпадна в най-тежката си криза от нейното основаване и изпадна в рецесия, която е от няколко години и едва преди няколко седмици се появиха индикации, че ЕС вероятно вече е излязла от рецесията.
  Факт е, че по времето на управлението на Борисов се правеха много проверки на фирми. Според някои твърдения, те са били безпричинни и с цел рекетиране на бизнеса, и това е довело до не малко фалити. Само че, и тук нещата не са напълно еднозначни. Знаем за огромния дял на сивата икономика. Един от начините за борба с нея е именно проверките на контролните органи на фирми за това дали спазват правилата. Когато на някоя фирма се наложи голяма глоба, която тя не е в състояние да плати, или й се отнеме лиценза поради нарушавене на правилата – това е лошо за фирмата, защото там работят хора, които изхранват семейства, но от друга страна тази фирма е в сивата икономика. Кое правилното решение в случая. Сещам се за Михаил Михов-Бирата. Агенция „Митници” през февруари 2010 г. отнема лиценза на една от фирмите му, защото тази негова фирма е работила не по правилата, но по-късно – през м.юни или м.юли Административният съд в София връща лиценза. Година по-късно, излезнаха записи по този случай, от които стана ясно, че тогавашният президент Първанов, който е бил приятел с Мишо Бирата, е ходатайствал пред Борисов за него, а Борисов от своя страна е ходатайствал пред Ваньо Танов. Предполага се, че тези разговори са се случили в промеждутъка между м. февруари, когато е отнет лиценза, и м.юни/юли, когато е върнат лиценза, чрез решение на съда.

  Нормално е другите партии, които са конкуренти на ГЕРБ, да използват всеки един проблем, за да го припишат на ГЕРБ, без да се интересуват, че причините за тези проблеми не винаги са напълно еднозначни – има и обективни причини, и субективни. Но основното оръжие на партиите са пропагандата и манипулацията.

  Да, безработните в края на 2012 г. надхвърлиха 400 хил. Но затова си има и обективни причини – икономическата криза в Европейския съюз, а ние сме зависими от нея. Сигурно не малко хора са загубили работата си и поради некадърно управление и порочни практики.
  Безработицата в България и другите ЕС в края на 2012, според справката в сайта на Евростат:
  Безработицата в България в края на 2012 е била 12.3%, в края 2009, половин година след управлението на Тройната коалиция – 6.8% (но тук е важно да се спомене, че Тройната коалиция управляваше в много благоприятна външна икономическа среда, освен това в средата на мандата на това управление станахме официално член на ЕС, което е вероятната причина и за високия ръст на инвестициите тогава, имаше и бум на строителството и кредитирането, но след кризата беше логична стагнацията в тези два сектора), в края на 2005, след управлението на НДСВ/ДПС – 10.1%, а в края на управлението на Иван Костов безработицата е била 19.5%.

  Сега се сещам и за друг важен факт. Преди време от ЕС обвързаха отпускането на пари от фондовете им с поддържането на нисък дефицит. Знаем, че при правителството на Борисов европарите бяха отблокирани. Управлението на ГЕРБ се стараеше да поддържа много нисък дефицит и успяваше. Въпросът тук е при тази криза беше ли възможно да се постига толкова нисък дефицит без да се забавят плащанията към бизнеса и други плащания, т.е. да се създава изкуствено нисък дефицит, за да отговаряме на изискванията на ЕС?! А задържането на плащанията, особено към фирмите, може да доведе и до фалит някоя от тези фирми…
  Да не забравяме и увеличението на пенсиите от страна на Тройната коалиция в последното заседание от тяхното управление и факта, че управлението на ГЕРБ трябваше да търси средства, за да могат тези увеличени пенсии да бъдат изплащани, и то в условията на криза, в условията на поддържане на нисък дефицит и предвид съотношението работещ:пенсионер – в България то е почти едно към едно.

  Младежката безработица в България и другите страни от ЕС:
  Тя към края на 2012 е 28.4%, но за сравнение: в Гърция е 57.6, в Италия е 36.9, в Испания е 55.2, в Ирландия – 29.4… ако се погледне таблицата за младежката безработица на сайта на Евростат, се вижда, че към края на 2012 г. младежката безработица е много висока в повечето страни от ЕС, изключение правят само Германия и Холандия, в повечето страни процентът е от 20% нагоре.

  Подслушването – няма доказателства, че е подслушвано незаконно. А и аз лично смятам, че няма власт, която да не следи и подслушва…

  Факт е, че в управлението на Борисов има много грешки и отблъскващи неща. Също и опитът да се „яхне” съдебната система – но това е продължение на политиките и на предишните правителства – как бяха избрани и назначени Татарчев, Борис Велчев, Никола Филчев, шефове на съдилища, членове на ВСС, Конституционен съд. Т.е. Борисов реши да продължи с тази порочна практика.
  Медиите – те, както и при предишните управления, повечето от тях тръгнаха след победителите; СМС-те на Борисов, за които се твърди, че изпращал на журналисти и гл. редактори, е порочна практика. Но аз като 43 г. човек твърдя, че медиите в България винаги са били много зависими и деморализацията в тях не започна от Борисов със сигурност. Факт е, поне според мен, че БНР и БНТ изглеждаха свободни от намесата на Борисов медии, за разлика от други управления. Слави Трифонов по бТВ и Петър Волгин по БНР на воля си критикуваха Борисов…

  Имаше и много калинки в управлението на Борисов, но те не бяха ли грешка на растежа на тази партия?! Не се ли поизчисти партията от компрометирани лица?!
  Борисов според мен се радваше на истерично позитивно отношение на страна на много медии още от момента, в който стана гл. секретар, продължи когато беше кмет на София, а след това и като премиер – това главозамайва и се губи мярката. Борисов губеше мярката… Като добавим и младостта и неопитността на тази партия, някои от грешките й могат по-снизходително да се приемат.
  Но пък Борисов показа едно рядко качество за разлика от предишни премиери – не е високомерен, може да бъде диалогичен, сговорчив и отворен към исканията на хората, които са на улицата. Друго, Борисов обича да повтаря, че са допуснали много грешки в управлението и че са си взели поука…

  Мен ме вълнува и друг въпрос. Тези протести ще успеят ли след като от Реформаторския блок и изявени протестиращи като вас, Асен Генов, започнаха да свирят на една от струните на пропагандата на БСП и ДПС – да се говори срещу ГЕРБ и да се твърди, че ГЕРБ не са алтарнатива на сегашната власт. Сигурно не са алтернатива, въпреки че БСП и ДПС са най-дълго участвалите в управлението през тези 23 г. и показват по категоричен начин, че нищо ново не са научили и нищо старо не са забравили, т.е. те са безнадежден случай – винаги ще си управляват по един и същи начин, а няма как да знаем дали ако ГЕРБ отново управляват ще започнат да си управляват по същия начин както по времето на първия си мандат. Но не е ли важно първо всички протестиращи и Реформаторския блок първо да се съсредоточат в поставената си цел – оставка на правителството, а след това те ще имат достатъчно време до изборите да говорят на воля срещу ГЕРБ. Защото с това говорене срещу ГЕРБ в момента, по време на тези протести, давата коз в ръцете на БСП и ДПС упорито да отказват да си дадат оставката, с аргумента, че ГЕРБ не са алтернатива, а Реформаторския блок са още в зародиш и му трябва време да идентифицира ясно в политическото пространство…

 10. През девет земи в десета имало чудна страна. Страната на дърабърковците. Живели си мирно и тихо и обсъждали света, колко чуден, колко разнообразен, колко богати народи има… Дърабърковците си имали поминък – печатали бюлетини.
  Един ден , незнайно от къде, се задали грозни създания и започнали да плячкосват. Рушели къщи, изгаряли бюлетини, пропъждали хората от селата им. Наричали себе си барековитяни, но на горките дърабърковци това нищо не им говорело. Барековитяните изглеждали смели и решителни. Смразявали с поглед, убивали с дума. Така започнали дълги и тягостни времена..
  Но минало време, всички се уморили от това което правят. Седнали всеки в лагера си и се зачудили какво да сторят. Дърабърковците измислили послание към барековитяните. Пратили посланиците да го предадат на „баш началника“ на барековитяните, който наричал себе си башболшевикбабаит. Там с почуда открили, че барековитяните били съгласни и дори останали доволни от навременното предложение за примирие. Така се създала нова страна – страната на акамемноговците.
  Как мислите, как се нарича сега тази чудна страна?
  БЪЛваГАдоРИЯ.

 11. Асен Генов, обратната връзка с вас е много трудна(меко казано).

  А дали е момента сега да бръкнете в раната на твърдите привърженици на ГЕРБ е ужасно спорно. Може би се сещате, че има съвсем справедливо разгневени след като комунистите им изляха помията върху главите, лица в партиятаим ги раразочароваха, и всички едва ли не ги сочат за чумави. А вероятно те са хора не по малко желаещи добро.

  С тия атаки срещу тях, вместо уважението, че влизат в протестът, без да крещат ГЕРБ, не вярвам да се прави нещо много градивно. ОК, анализът Ви си ома фактите, заключенията о посланията бох казал не лошо. Но, дали сега е време за това???

  Дано станете по-лесен за достъп.

  1. Думите ми са насочени към върхушката в ГЕРБ. Нищо лошо не съм и няма да кажа за електората на партията, освен, че не знае истинста за „лидерите“ си.

   И защо да е трудна комуникацията с мен?! Отговарям на почти всеки смислен коментар. 🙂

 12. Aсене, не си отговорил нс Мaриелa от 25 aвгуст. Зa мен тя оборвa изцяло тезите ти. Въпросът е кому е нужно дa се говори зa герб в моментa. Зaдaчaтa с остaвкaтa е толковa труднa, че всички усилия трябa дa се нaсочaт в тaзи посокa – другото е нaивност. Борисов си подaде остaвкaтa и тaкa увaжи демокрaциятa – прикaзките че било прмерен ход сa от конференциите нa бсп. Грешките от предишното упрaвление нямa дa се повторят зaщото реф. блок. ще сa коректив.

  1. Нужно е за демокрацията. ГЕРБ са солидарно отговорни за мафията и олигархията, заедно с БСП, ДПС, атака и всичко други, от полит-икономическия картел!… Няма какво да си губя времето с нея.

   1. Така правителството ще падне точно на кукуво лято. Герб за добро или лошо имат подкрепата на един милион избирателя и то по-интелигентната част от хората. Тези хора не са глупци и са избрали по-малкото зло. С анти-Герб лозунги протестът си прави ритуално харакири и отблъсква свестни симпатизанти, привърженици на Герб – трябва да се търсят начини за обединение на протестиращите, а не за тяхното разединяване. Според мен правилната позиция е:
    1. Да се декларират грешките на управляващите: най-вече поддръжката на кръговете около КТБ и Пеевски (Веждито го описа цинично, но много вярно). За мен обаче поставянето на равенство между Герб и бсп/дпс/атака е несправедливо и пагубно – сегашната коалиция е напълно недемократична и цинична (няма и намек за оставка и в същото време открито се воюва срещу гражданското общество), по-зависима от задкулисието (Пеевски!!!) и анти ЕС и про-Руски настроена (Атака!!!). Има и реална опасност да катастрофират икономиката в рамките на мандата (два пъти вече са го правили).
    2. Да се измисли механизъм на пълна прозрачност и отчетност в бъдещото управление на Герб и Реф. Блок, така че да не се повтарят негативите на управлението на Герб – единствено открити заседания и преговори, пряк диалог с НПО-та и граждански движения и т.н.
    И последно: ти поставяш ли знак за равенство между Герби и БСП/ДПС/Атака?

 13. За протеста, Герб и Генов …

  В началото на Протеста всички бяхме НИЕ. Но това беше в началото …
  Когато след две или три седмици Генов смени неговата посока като положи завидно старание хората да минават и покрай Герб-овата централа (макар и да знаеше, че в него преобладаваха герберите), протестът започна да губи своята масовост. Да, постепенно и не изведнъж. На някои хора им трябваше време, докато разберат, че протестът е манипулиран от Генов и Групата. И колкото повече хора разбираха истината, толкова по-хилав се случваше и протестът. Кукловодите се опитваха всячески да го компенсират с куклен театър и с бутафории, белким народът се върне на улицата. Но не. Още преди да започнат летните отпуски, този протест си изпя песента. Яркото доказателство за това е денят с рейсовете.

  Г-н Генов, колко души имаше на площада в онази сутрин, които се отзоваха на публичния апел на 7-те от РБ и на #ДАНСwithme? Предния ден се обърнахте към всички софиянци, към всички граждани на страната и най-вече към свойте симпатизанти да излязат и мощно да спрат актуализацията на бюджета! .. Е, и? Няколкостотин човека – нямаше и хиляда! Нима цяла София беше евакуирана в този ден – ще рече, почти 2 000 000 души се изпариха от този град изведнъж?! … Защо не ви чу цяла България? Само толкова ли са симпатизантите на 7-те ви партии? … Къде са онези 83 000 души, регистрирани в първите дни на #ДАНСwithme и които ви следваха? …И вече не стана ли ясно, че ТЕ не следваха Вас?! Какво всъщност стана, г-н Генов, че не видяхме масово стичане на площада от протестиращи и от симпатизанти? Ами стана това, че малко преди този ден цяла България чу и видя как изпълзяхте и се изправихте изведнъж като лидери на Протеста. А къде бяхте в първите два месеца и защо се спотайвахте? Защо не застанахте в първите редове с партиите си още тогава – защо в първите дни вие не афиширахте каква е целта на #ДАНСwithme? Излишно е да го казвам – всички знаем защо. Знаем го всички, които вече не ви следваме, … ако сте забелязал. Знаете го и Вие.

  Ще оставя размислите и изводите на Вас и можете да не ми отговаряте. Но преди да приключа, ще Ви дам едно обещание: Колкото повече хвърляте кал срещу Герб, толкова повече тя ще пада на Вашия гръб. И това не е проклятие, това е един от законите на черния PR. Трябва да се внимава с него, защото в конкретния случай вече Ви припознават като бек-вокалист на тримата тенори. Както се пошегува наскоро един приятел, „Станишев, Доган, Сидеров и Асен Генов направиха квартет. Гласуваш за Генов – и получаваш същата власт с още един среден пръст“.

  1. Аз не съм симпатизант на Герб, но това искам да знам: има ли знак за равенство между Гебр и БСП/ДПС/Атака? Ако се поставя такова равенство, протестът е обречен, особено откъм широка подкрепа в цялата страна…

   1. Ето разликите:
    1. Борисов си подаде оставката (аргументите, че това било премерен ход са от конференции на БСП и са неоснователни). Не се водеше, също така, открита война с гражданското общество и НПО (сегашните методи на тройната коалиция за противопоставяне на протестите са отвратителни!!!).
    2. Правителството се придържаше, поне официално, към про-европейска външна политика, без реваншистки напъни за реабилитиране на ДС агенти
    3. Водеше се предпазлива бюджетна политика. Алтернативата щеше да бъде близка до случващото се в Гърция.
    Съгласен ли си с изброеното по-горе?
    И пак казвам, не съм фен на Герб, дори г-н Борисов не ми е изобщо симпатичен, НО трябва ситуацията да се оценява трезво и безпристрастно…

   2. Не съм съгласен и ще аргументиран в някой постинг. С едно изречение: политиката изцяло беше в интерес на тесни олигархични кръгове от котараци и подобни. Резултатът – плачевен. Както го описвам. Няма приемлива сделка с КТБ и ДПС. В това е една от критиките ми. Няма катарзис за криминални деяния. Има законово наказание. Протестът срещу мафиотизирането на властта задължително включва партийните върхушки на консумиралите властта по най-циничен начин. Другото е задълбаване в детайл. Да опростя: разликата между нас явно е в това, че и двамата не одобряваме дадени политики, но само аз не искам да се повтарят.

    Забравих – за демокрацията съдим и по индексите на свободата на словото, а там се стигнахме за годините 2009-2013…

   3. Ще очаквам постинга. От изказаната позиция аз разбирам, че след като е имало олигархично споразумение между Герб и медиите на Пеевски, всички останали области, където управлението на Герб е било по-добро от сегашното, нямат значение. Тука явно става въпрос за разлика в предпочитанията между нас и по-безкомпромисна позиция от твоя страна, което само по себе си не е нещо лошо…
    Аз считам моята позиция за по-практична – пред себе си протестиращите имат много, много сериозно препятствие и съм скептичен, че пълното отрицание на Герб помага в този случай. Аз вярвам, че ако Герб и Реф. Блок са равноправни партньори в бъдещия парламент (а не РБ да играе ролята на политическо джудже – влизането на СДС и БЗНС определено засилва позицията на Блока), може да се наложат прозрачни правила и добри практики, за да не се повтарят схемите и похватите от едноличното управление на Герб.
    Хайде със здраве и ОСТАВКА!!!

  2. Е, добре, че Сидеров, наричащ ББ „мухобойко“ не му слугуваше почти цял мандат… 🙂 при ГЕРБ, вместо Борисов, получихме Пеевски, Цв. Василев, Доган и тук-таме олигарх. Гарнирано с много милиционери. 🙂

   1. Аз за кръга на КТБ вече писах – Вежди го каза ясно и цинично: това е било сделка за медиен комфорт. Пар-екселанс олигархично споразумение. Впечатлението ми е, обаче, че сегашната власт е много по-зависима от този кръг, както и директно от Русия и КГБ.
    Аферата с костинбродските бюлетини също показва много ниска политическа и морална хигиена на управляващата коалиция в момента.

    Ролята на Сидеров в предишния парламент според мен се преувеличава. В момента дори едно заседание не може да се проведе без Волен да се появи, а управлението на Герб можеше да разчита и на Янето и от време на време на СДС-то и отчасти на ДСБ-то.

   2. Асен Генов:
    „Забравих – за демокрацията съдим и по индексите на свободата на словото, а там се стигнахме за годините 2009-2013…“
    Вие сериозно ли?
    Защо не почетете малко повече за индексите за свободата на словото – колко много субективност има в тях?! Особено този на „Репортери без граница“, за чийто авторитет в Интернет има не малко съмния.
    Асен Генов, вие сте на възраст над 40 г. и или имате много къса памет или така ви изнася. Свободата на словото през всичките тези 23 г. е на едно и също ниво. Словото в България не беше по-свободно в периода 1990-2009.

    И тъй като заговорихме за свобода на словото, ще ви дам един пример за това как вие възприемате свободията като свобода на словото, само защото така ви изнася.
    Г-н Генов, във Фейсбук профила ви на 23 август вие публикувахте линк за статия във в. „Труд“ със заглавие „Внезапна смърт спъва делото срещу Цветанов“.
    Под този си пост, в отговор на друг потребител, написахте следното:
    „Никакво внушение не правя. Излагам фактите. То и Бирата изглеждаше здрав като скала, ама умря в хотела на Златев, точно, когато се развоня около един запис. При това, полицаят избърза да диагностицира: „Масивен инфаркт“, преди да дойдат патолозите… Такива ми ти раготи, Илиев..“

    Г-н Генов, това ли е вашето разбиране за свобода на словото? Да публикувате и да наричате факти анонимни текстове, без автор, в който позоваването е на неназовани прокурори, в стил черен ПР? При това публикувани във в. Труд, който е включен в списъка-приложение ignorepeevski.tumblr. Защото текстът в „Труд“ си е точно черен ПР – FUD (fear, uncertainty, doubt): разпространяване на слухове, пълни с догадки и съмнения, които не казват нищо конкретно и непотвърдени твърдения, целящи да омаскарят някого. При това знаейки колко силно влияние имат ДПС и Пеевски в прокуратурата.
    При това текстът е публикуван през август, когато институциите от съдебната система почиват и няма как да се потвърди или отрече написаното.
    Друго, показвате, че интерпретирате фактите както ви изнася. Защо не попитате някой лекар как обикновено изглеждат хората, които умират от инфаркт или инсулст?!
    България е на едно от първите места в света по инфаркти и инсулти. Знаете ли колко много хора отстрани изглеждат млади и здрави, но умират от инфаркт или инсулт, а и други болести?! Мишо Бирата е умрял от остра коронарна недостатъчност – не е задължително да ти личи външно, за да умреш от това.
    Само не разбрах от вас какъв е бил мотивът на Бирата да бъде убит. Няма такъв, според мен, а ако толкова голям любител сте на теорията на конспирацията и ви се привиждат поръчкови убийства, не е ли по е ли по-добре в конкретния случай да се обърнете в посока Георги Първанов, защото фактите са: за Мишо Бирата е ходатайствал Георги Първанов; след извършената проверка от страна на Агенция Митници на фирмата на Мишо Бирата й е отнет лиценза, той обжалва това решение пред Апелативен съд, който му връща лиценза – а знаете ли кой е представлявал тази фирма пред съда? Тогавашният шеф на правния съвет към президента Първанов. Освен това, Бойко Борисов твърди, направи го в разговор с вас и Константин Павлав, че Мишо Бирата е бил приятел на Първанов, а също и че не било никаква тайна, че негови фирми са спонсорирали мероприятия на БСП…
    Каква им е ползата на Борисов и Цветанов да поръчат убийството на Бирата, както се опитвате да внушавате?!

    Извинявам се за многословността, но ме предизвикахте да напиша този коментар заради вашето разбиране за „свободата на словото“!

   3. Няма как да не е субективна свободата на словото, след като ме засяга МЕН, като субект, работейки за Прас Прес, възхвалявайки Баце по поръчка? Да Ви кажа ли за списъци със забранени политици? А да Ви кажа ли как по времето на Баце се оплюваха по поръчка мои колеги и журналисти, работещи в Прас Прес ни звъняха да ни предупредят кога ще излезе поредното оплюващо фолио в някой от парцалите?… Я, ако обичате, се скрийте някъде с многословието си. Благодаря!

 14. А. Генов, ти си червен, това вече е ясно. И не защото аз съм гербаджийка, ами защото внасяш разделение и разпри сред протестиращите. (Говоря на „ти“, защото не изпитвам уважение към хора, които продават родината си.)

   1. Е, той Цацаров нали ги разобличава вече – това е приоритет на съдебната система в момента…

 15. Всяко управление има плюсове и минуси. Жалко е , ако навреме не можем да видим кое натежава. Жалко е , ако не оценяваме партиите които си признават грешките, очистват се от хората, които са ги правили и са отворени за диалог и промяна. Още по-жалко е да се обединяваме не от принципи и цели, а от омразата си към някого (Борисов). ГЕРБ не е само Борисов, а мандатът им по време на кризата бе по-скоро успешен, въпреки допуснатите грешки, някои от които са споменати от автора.

  Не се съмнявайте, ако управлението на ГЕРБ не бе изтикало БСП и ДС в ъгъла, нямаше да има такъв жесток отпор през февруари, нямаше Москва да е така активна, нямаше да тръгнат с бутонките напред да назначават Пеевски и да демонизират така ключови фигури от ГЕРБ. Да си спомним 2001 и какво остана от управлението на ОДС. Да, сега много хора разбират, че е било успешно и че то ни сложи на европейските релси, но тогава гласуваха за НДСВ. Е, жалко е, когато го разбираме толкова късно.
  В момента има 2 алтернативи – Дясно-центристко управление или БСП-АТАКА-ДПС, заедно с другите партии и (партизански движения), които в момента организират.

   1. Тука намерих интервю, което според мен добре обяснява разработките Буда
    http://pressadaily.bg/publication/9844-%D0%92%D0%B5%D1%80%D0%B1%D0%BE%D0%B2%D1%87%D0%B8%D0%BA%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%91%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2:-%D0%94%D0%9E%D0%9D-%D0%91%D1%83%D0%B4%D0%B0-%D0%B5-%D1%84%D0%B0%D0%BB%D1%88%D0%B8%D1%84%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%BE/

    Според това интервю догатките и внушенията от сайта Биволъ не отговарят на истината. Хубаво е да се запознаваме и с двете гледни точки и тогава да решим на коя да вярваме…

   2. Велева разговаря с ченге за изтекли секретрни документи… БЕЗЦЕННО! Благодаря! Смях се от сърце… Мадам Ве…

   3. Асен Генов, не спирате да ме учудвате.
    Вие си служите със слухове, а не с факти.
    Биволь се позовава на някакъв анонимно листче, което той твърди, че било прикачено към папката „Буда“. При това върху този анонимен лист, съмнението е било нахвърляно писмено от незнайно кой. Това е несериозно!
    За всичките тези години, от както се отвориха досиетата стана категорично ясно следното: не е възможно да си бил агент на ДС и делото ти да изчезне по такъв начин, че да не остави никаква следа. Технически не е възможно. Борисов е проверяван няколко пъти за принадлежност към ДС и всеки път проверката е показвала, че няма абсолютно никакви следи той да е бил агент на ДС. Но колко е удобно да вярваме на някакви анонимно подхвълени хвърчащи листчета, за които Биволь твърди, че били прикачени към папката с документи, които са получили. Защо този хвърчащ лист така и не бе сканиран и не бе публикуан от Биволь.
    Друго, Борисов е бил служител на МВР преди 1989 г., ДС беше част от МВР. Не малко пъти съм чела и чувала да се казва, че служителите в структурата на МВР по онова време по закон е нямало как да бъдат вербувани за агенти на ДС…

    Впрочем, Асен Генов, вие за какво протестирате?! Тези протести не са ли с искане за демократични ценности? Публикуването на недоказани твърдения и слухове и позовавенето им като аргумент що за ценност е?!

   4. Няма слухове, дори Цвъ потвърди, че БУДА е автентичен. Да не говорим за съдружието на Баце с Пашата, за едни нелегални цигарени фабрики… И прочее почтен бизнес…

   5. Надявам се и двамата след време да сме убедени в обратното, макар и аз да не съм голям оптимист. ГЕРБ обаче остава единствената партия, която направи толкова много за ограничаване влиянието на ДС- Комисията по Досиетата работеше без проблеми (при тройната и сега нещата стоят по друг начин), 1 февруари стана ден за почитане нажертвите на комунизма, отзоваха посланици, отмениха параграф 12 за висшите кадри, закараха немалко десиденти на конференция в ЕП, разпорстраняваха историята на съпротивата срещу комунизма в България из целия свят и много други.

    ГЕРБ и Борисов не си оставиха място за маневри и пируети – бяха кристално ясни.
    Комунистите и ДС никога няма да им простят това.

    Между другото още един пример за успеха в борбата срещу ДС и БКП е , че дори и те вече в кампаниите си по омаскаряване изкарват компромати, че някой е бил от ДС. После да се обяснява, че няма сестра… Не ставай част от това.

 16. Ами тогава да вярваме на подхвърлени от неизвестен „доброжелател“ документи. Да повярваме и на Мая Манолова за костинбродската афера.
  Аз не твърдя, че истината е непременно тази от интервюто, НО по същия начин не може да се твърди, и че истината е тази от сайта Биволъ… Тезата ми е, че трябва да сме по-критични и към двата източника. Иначе рискуваме да станем жертва на манипулации тип костинброд…

  1. Документи, които Цвъ призна за автентични и обяви за разсекретени?.. Защо не! Защо да не им вярваме?

   И защо не извадиха един рапорт на вербовчика? Поне един? Задължително има такива!..

   За мен, съмнение НЯМА, че това досие е автентично, а фактът, че обектът на ДОН Буда е бил силовак-застрахочик го доказва с пълна сила!..

   1. Въпросът не е в това дали да вярваме на разсекретените документи. Въпросът е в тяхната интерпретация. На сайта Биволъ се правят много догатки на базата на тези документи. Тези догатки може да са верни, а може и да са просто спекулация. Именно това се твърди в интервюто, че догатките от сайта Биволъ не отговарят на истината, а не, че съдържанието на ръзсекретените документи е неавтентично.
    И последно да повторя: не съм адвокат на Борисов. НО винаги съм бил подозрителен към подобни „анонимки“ – нека просто човек да има едно на ум…

   2. Повтарям елементарния си въпрос: ЗАЩО НЕ ИЗВАДИХА един-единствен рапорт на вербоващия офицер? Ако ББ е чист, рапортът щеше да е показателен за това. Някой се страхуваше… Мислиш ли, че ако рапортът беше чист, Цвъ нямаше да го изтече към някой от пеевските парцали? Ако в него се казваше, че лицето БМБ няма контакти с криминалния контингент?..

   3. Товa дaли трябвa дa имa рaпорт и къде е той, aко имa тaкъв, нито aз нито ти можем дa знaем. Може дa се зaдaде и друг елементaрен въпрос – aко имa уличaвaщ рaпорт зaщо той не присъствa в уличaвaщите документи… Зaщо човекът, който е изнесъл пaпкaтa е зaбрaвил нaй-вaжнaтa чaст от нея?

   4. Добре, дори и да има. Твоята теория твърди, че е скрит уличаващ документ от приближени на Борисов. Обратната конспиративна теория също е възможна: някой недоброжелател е скрил оневиняващия документ. Това е проблемът с конспиративните теории – те нито могат да се докажат, нито да се отхвърлят.
    И като цяло, да се твърди, че някой е със сигурност виновен, защото липсва документ, който го оневинява, ми се струва прибързано.
    Като рационален човек, аз избирам да остана скептик и да не се доверявам на нито една от тези теории. Има достатъчно други причини човек да не симпатизира на Борисов и да не гласува за Герб, но безрезервната вяра в подхвърлени документи (от ДС) не е една от тях (поне за мен).
    Аз също излизам от тази дискусия (силно е тя да се нарече спор – нито един от двама ни не е обиждал отсрещната страна и по-скоро се получи сблъсък на мнения, което е ценно). Пожелавам успех на протеста и ОСТАВКА!!!

   5. Аз твърдя, че с досието Буда се процедира като с ДС досиетата. Замитат се следи, за да се изпере имиджа на Спасителя от Банкя.

 17. Протестът, по начало си беше замислен като преврат.
  ГЕРБ да се върне на власт, за да доразруши, това, което не успя за 4 години!
  Поддържат ги фанатизирани антикомунисти, които нямат нищо общо с някаква справедлива идея – само личният си реваншизъм, по едно отминало време!
  Бойко си е обикновен бандит. Обаянието му започва с „Ще бия по комунистите! Аз съм десен!“ И свършва там! Целта е личното му облагодетелстване!
  Но няма да го бъде! Няма да ги бъде и подкрепящите го/протестиращите!
  Зъболекари, интелектуалци, красавци, деца! Все глупаци, изживяващи се като смислени! Това, което ги обединява е, омразата им към комунизма! И са готови да върнат бандита, само да удовлетворят психическото си отклонение!
  Протест може и да има, но оставка – НЕ!

  1. Превратът е в твоите сънища засега. Или в сънищата на баба ти.
   Сашо, ти мислиш ли, че можеш да мислиш?
   Ако този протест е на Бойко, значи Бойко е хлъзнал на оня тъпак Станишев и назначението на Делян Пеевски! А ти с горното всъщност ни казваш, че Бойко е велик стратег. Е може и такъв да е … Ние няма да спорим с теб за това.
   Много си тъп, Саше! 🙂 Ако този Протест беше организиран от Герб, твоят бат’ Сали нямаше да е днес в Парламента, нямаше 2/3 от тая уж „българска“ власт да е в ръцете на турците, а Станишев щеше да плаче неутешимо в скута на милия ти Вигенин.
   За твоя радост, Герб все още няма заслуга за този протест. Никаква. Но ние очакваме и да има съвсем скоро. Когато се случи, ще разбереш, успокой се сега.
   Кога ли? Ами когато-тогава … и когато реши Бойко :))

   1. Ти и коя армия?!
    Позоваваш се на собственият си ентусиазъм или имаш връзка с Господ?
    И в двата случая, изразяваш личните си надежди! А това си е несериозно – като тинейджър с нагон!
    Няма да си получите оставката, това е ясно. Само ще се напъвате като на фитнес, без това да впечатли някого.
    А Бойко…единственото, което му е позволено да решава вече е, кой костюм да си сложи днес!
    Лично аз, ежедневно се наслаждавам на цирка, който си организирате! Преди 30 години изгоря и оттогава няма постоянен! 🙂

 18. Протестът в този си вид (напътстван от същите „красиви и умни“ отрядници) ще се влачи до Второ пришествие с има-няма 500 човека и няма да свърши нищо съществено. Като самозабравили се глупаци прогонихте герберите от него, разочаровахте и вътрешността на страната. Величаехте се пред Провинциална България, сякаш дедите ви са родени на жълтите павета. И България заслужено ви обърна гръб. Изгубихте вече и София, но още не ви се вярва …

  Глупаци сте, Генов. Глупаци и манипулатори. Или казано по-мило, лъжливи овчарчета. С Радан Кънев имате качества само за Комсомолски секретари, не и за политици. Заради жалките си амбиции да смажете ББ, убихте енергията на Протеста и го разпиляхте. Подмамихте и излъгахте с #ДАНСwithme десетки хиляди души и те няма да ви простят това. Не само, че вече не ви вярват, а искрено ви презират за манипулацията. Всеки който не беше съгласен с вас, беше обругаван и заклеймяван като гербер, дори и да не е такъв. А и какво, ако е гербер или е бил гербер?! – Всички ние сме Народът и в началото бяхме зад вас срещу сегашната власт. И с вас. До един момент! ….. Можехте да спечелите част от нас, но пропуснахте шанса си. Не поискахте да ни чуете и това ще ви изиграе лоша шега. Щом отсега не ни чувате и нагло манипулирате, какво ли да чакаме, ако се доберете до власт? … Боже, опази!

  1. Василена, мери си приказките. Аз ЕДНА дума не съм казал за феновете на Баце и Цвъ, нали? Казал ли съм, че сте глупаци? НЕ! Е, ако обичаш, за да не ти трия коментарите, се извини.

 19. Асен Генов: „Няма слухове, дори Цвъ потвърди, че БУДА е автентичен.“
  Не сте дали възможност да ви отговоря точно под коментара ви, затова ви отговарям тук.

  Дадохте линк за статия, в която се твърди, че Борисов е бил вербуван за ДС. Аз коментирах точно това. Вие ми отговаряте за „Буда“. Да, „Буда“ е автентична, но „Буда“ е от 1996, когато имаше ЦСБОП, а ДС беше до 1989 г.

  Колкото за субективността на свободата на словото, аз ви дадох два примера, вие ми отговаряте с твърдения за други. Ок. Сигурно е било така, както казвате. Само че този неприятен опит, който вие имате с работата си за Прас Прес, и всичко, което вие твърдите, че се е случвало, трябва да ви мотивира да проявявате нетърпимост към всякакви поръчкови статии към когото и да било, вкл. и срещу Борис Бойков и Цветан Цветанов.

  Асен Генов към мен:
  „Я, ако обичате, се скрийте някъде с многословието си. Благодаря!“
  Много мило от страна на демократ като Вас. Благодаря!… Отивам да се скрия някъде…

  1. Да Ви припомня ли Вашите „нежности“?… Или водим цивилизован диалог, или всеки позлва арсенал от изборни средства, по своя преценка…

  2. И още нещо — имотите на Цветанов… Нали знаете вица, дето го разпитват от къде са му прите?
   — От скрина…
   — В скрина кой ги слага?
   — Тате…
   — Баща Ви от къде ги има?
   — От мен, аз му ги давам…
   — А Вие оът къде ги имате?
   — От скрина…

   И накрая Кр. Стефанов става депутат от ГЕРБ…

   Гнусна, корумпирана пасмина…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s