#ДАНСwithme: Роджър поиска #ОСТАВКА на международното положение

waters_ostavka

© И. Ружин (чрез Ж. Томс)

По време на концерта си „Стената“ в София, легендарният музикант Роджър Уотърс отправи общо и абстрактно послание към цялото човечество. Към всички хора. В миналото, настоящето и бъдещето!

Крайно недоволен и разочарован от международното положение и поотслабналата дружба между народите,  Уотърс изписа „#ОСТАВКА“ на импровизираната стена по време на концерта си. Това послание нямаше конкретен адресат, въпреки, че редица напълно обективни медии, заслужаващи уважение и доверие, веднага разконспирираха като негови реципиенти не друг, а президента Плевнелиев и британския премиер Камерън.

За нас е извън всяко съмнение, че това послание беше универсално и неперсонифицирано, без никакъв местен контекст, дори беше извадено от него. „ОСТАВКА“-та беше изписана за идните поколения. Надписът се появи написан на кирилица, разбира се, за да е ясно, че „и ний сме дали нещо на света„.

Изписвайки „ОСТАВКА“, Роджър призова всички ни, цялото човечество, да бъдем по-добри един с друг и да решим проблемите с гладувашите в страните третия свят… Символичното послание, което, разбира се, няма нищо общо с протестите в България, възпроизвежда не друго, а капсулите с пожелания и послания, които новоприетите, заклели се под портрет на другаря Живков пионерчета заравят в земята или пуснат на дъното на океана…

Разбира се, музикантът има предвид всеки друг бъдещ управник, но не и премиера Орешарски…

Я, моля ви, не ставайте смешни, другарки и другари!

38 comments

 1. Роджър Уотърс е шоумен. Ще изпише на стената си всичко, за да провокира страстите на Част от публиката. Фанатизираната част!
  Той си отива днес и пет пари не дава, дали нашето правителство ще подаде оставка.
  Колкото и да им се иска на протестиращите, Уотърс оставя на българите, противоречиви впечатления.
  Не всички сме за оставка и това е голямото безсилие на противниците на Орешарски.
  Той си заминава, а вие оставате с разочарованието, че няма да дойде и пред парламента!
  Лично аз, приемам неговият реверанс към вас, както баща, който за да угоди на непримиримият си син, ще си сложи шалчето на ЦСКА, но няма да дойде да гледа мача!
  Детска работа.

   1. Радвам се че ти е гадно, че не живееш в комунистически режим! Само по негово време, не се търпеше различното мнение!
    Сега е демокрация и ще трябва да се съобразиш!
    Имаше си 4 години „синьо“ правителство! Сега е червеното! Хаха

  1. Роджър Уотърс е шоумен, да, и няма да си заложи името, с което изкарва милиони за кауза, която би навредила на това име. Това с оставката беше отразено по целия свят от големи международни медии, така че Уотърс много добре си е преценил какво подкрепя. Вероятно за ваше съжаление, той се интересува повече от многобройните си фенове, отколкото от някакъв си дребен балкански политик (при това със скандална репутация).

 2. Детска, детска, ама не написа „ПОДКРЕПА“. Тогава друга песен щяхте да пеете. Как едва ли не цял свят подкрепя платеното правителство на Орешарски, а само група „лумпени“ му искаме #ОСТАВКА. И да ви кажа, че за един артист от ранга на Уотърс подобен въпрос не е без значение за него. Тези хора са наясно, че са способни да влияят и заемат внимателно позиция. Най-малкото се е запознал с мотивите на протестиращите и най-малкото ги подкрепя, за да отправи това послание. Иначе не би обърнал внимание и не би заел позиция… #ОСТАВКА 🙂

 3. Точно това е. Уотърс е бунтар като позиция. Универсална позиция!
  Има ли протестиращи, той е с тях!
  Но в този смисъл, той е и с протестиращите срещу протестиращите!
  „ПОДКРЕПА“, няма да напише никога!
  Генерализирането на броя подкрепящи и протестиращи, ви докара безсилието, да викате ОСТАВКА, 3 месеца, и това да впечатлява все по-малък брой българи! Да не говорим за правителството.
  Оставиха ви, сами да си докажете, че резултат от безцелното ви грачене, няма да има.
  Орешарски не дойде с преврат! Той беше избран от голям брой хора! По-голям от тези, които не са го искали! Очевидно!

  1. ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ! 🙂

   Ето точно колко са искали Орешарски, всеки да си прави изводите сам:

   OБЩО ИЗБИРАТЕЛИ МАЙ 2013: 6956890

   НЕГЛАСУВАЛИ: 3415145

   ДЕЙСТВИТЕЛНИ ГЛАСОВЕ: 3541745
   БСП: 942541
   ДПС: 400466
   ГЕРБ: 1081605
   АТАКА: 258481

   УПРАВЛЯВАЩА КОАЛИЦИЯ: 1601488

   ОБЩО ПРЕДСТАВЕНИ В ПАРЛАМЕНТА: 2683093

   НЕПРЕДСТАВЕНИ, НО ГЛАСУВАЛИ: 858652

   ГЛАСОВЕ, НЕПРЕДСТАВЕНИ В УПРАВЛЕНИЕТО: 1940257

   НЕПРЕДСТАВЕНИ В 42 НС: 4273797
   ОБЩО НЕПРЕДСТАВЕНИ В УПРАВЛЕНИЕТО: 5355402
   НЕГЛАСУВАЛИ: 3415145

 4. ТОВА СЪС „ОСТАВКАТА“БЕШЕ НЕВЕРОЯТЕН ГАФ НА СОРОСОИДИТЕ КОИТО СА ИЗМИСЛИЛИ ТАЗИ ГЛУПОСТ!

 5. ХА-ХА ХА! Никога не съм се чувствала по-добре, г-н Генов! Просто си умирам от смях като гледам гафовете които сътворихте напоследък.

 6. Sashoo, jakvo cherveni kakvo sinio. Ima edna korporativna targovska banka. Abe hora, sasho, ina, ama vie si plachete da se stigne danoto, da izmrem ot glad pak togava viarvam veche shte ste na ulicata I shte vikate ostavka, dokato vi podhat porednrche hliab…. Poneje znam, che shte se hvanete za latinicata….niamam modkirélica na telefona, feto se kazva, tova mi e telefonía ot Soros.

  Lago pilzvate dumata demokracia vijte v rechnika kakvo znachi. Ako beden natos podkrepia pravitelstvoto si, dumata e lipsa na dostoinstvo, ne demokracia.

  Inache, Jato zaklet den ma floyd, waters me drazni mnogo s razsajdeniata si za Palestina. No ostavka si go napisa v prav text, Soros mu e dal nekoi Lev i efect ima, glupaciiii

 7. Ина, много остроумен коментар за марсианския език, нищо не мога да кажа насреща:)

  Иначе, по темата, пак си помисли, колко ти е пенсията, колко осигуровки си плащала цял живот. Ако в България управляващите бяха нормални, сега, щеше да си живееш старините пътувайки на интересни места, спокойно и с достойнство…. Това, че получаваш около 200 лева пенсия и скачаш да защитаваш правителството е под достойнството ти. Трябва да изискваш от всяко правителство, осъзнай се, Ти си им шефа, те управляват обществените пари, от които зависи как живееш ти и които и ти си изкарала. Ти скаша срещу фондации, които обаче не управляват твоите пари. Твоите пари в момента управлява долната помия орешарски, който подписа поредния заем, който внуците ти ще плащат. Пак ет закопаха, и теб и мен. Така, че споко, от една страна на барикадада сме…. До известна степен сме си марсианки и двете.

  Сашо, за теб се отнася същото, не се излагай. До колкото мога да преценя по изказванията ти, още не си стигнал до пенсия, но огледай се къде живееш, ако си пътувал в други Европейски страни, знаеш как е и какъв е стандарта. С нормални правителства, в България можем да живеем и ние така, добър стандарт в Европейска страна. Но 23 години няма нормални правителства. Тези в момента и те се мотаят 23 години в парламента, всички са едно, всички са продажни и не знаят и не искат да управляват в наш интерес. Гледай си интереса, не падай толкова ниско да скачаш за този, който те краде и унижава. Това е жалко и недостойно. А по изказванията ти съдя, не си глупав човек.

  Тъпо е само да мислиш, че човек като Роджър Уотърс би подкрепил някой, който защитава правителство…. еле пък нашите крадци! Въпреки, че пак казвам, след позицията му за Палестина, нищо не би ме учудило… Но той е шоумен, и с подкрепата си за нашия протест нави още повече хора. Септември са вън! И за твое и мое добро!

  1. Теодора,за твое сведение и на г-н Генов, възрастта ми е доста под петдесет. И за каква пенсия,за какви внуци ми говориш? Ти добре ли си? Такива като теб се появиха през последните месеци, изведнъж от нищото и започнаха да ругаят и поучават всеки който не е съгласен с тях. Само вие ли държите монопола на истината? И къде бяхте последните 4 години,защо не протестирахте точно вие? Сега някакви сополанковци с промити и зомбирани соросоидни мозъчета седнали ме убеждават какво е комунизъм и какво трябва да се прави в момента. Много добре го знам и съм наясно с положението.Не съм паднала преди няколко месеца от Марс. Но с този протест в момента наливате вода единствено само в мелницата на Герб. Замислете се малко. Затова има да се чудите защо протеста ви става все по малоброен. И не подценявайте никога българския народ и не делете хората „умни и прости на красиви и грозни“, както правите досега.

 8. Защо да те поучавам, бе Ина, имаш изкривена представа за нещата – обсъждаме си, дискурираме си, казвам ти моята гледна точка… и какъв бойко, той е същия продажник. Ти доволна ли си от това как се рязвива България последните 23 години и имаш ли идея други страни как се развиват, Хърватска например

 9. …а и защо да съм се появила от никаде, плащам данъци вече много години, явно чашата преля и на доста данъкоплатци ни писна да плащаме данъци и да живеем в кочина. На теб не ти ли писна?

 10. И тук бъркате г-н Генов,или така ви изнася. Преди четири години започна разделението на нацията от лицето с криминален произход Б. Борисов.Примерът за контролирана демокрация. Наложи пълна цензура върху медиите. Наложи възможността да се подменят бюлетини така, както се сменя тоалетна хартия. Той обезсмисли въобще възможността да се провеждат честни избори. Обезсърчи хората, направи ги нихилисти, накара ги да не вярват в нищо, да застават един срещу друг… Да мразят успелите! И за съжаление в момента,съзнателно или не, му пригласяте.

 11. Еми тогава защо не си направите партия на протестиращите, Теодора? И народа ще застане до вас.Но в момента пак ще се повторя, наливате вода в мелницата на Герб и някакъв псевдо-реформаторски блок , в който още членуват ренегати, които преди 23 години се подиграха жестоко с нас и ни излъгаха? И те са причината сега да не живеем вече 23 години не нормална държава , запомнете го веднъж завинаги. И ще ми говориш на мене за комунизъм? Дали ми е писнало? Писнало ми та и още как! Да не мислиш че не знам как живеят нормалните хора? Но сега вече нищо не може да се направи. Преди 20 години имаше уникален шанс да се приключи веднъж завинаги с комунизма в България.Но не би. Тези хора наричащи се СДС, ДСБ, се съюзиха комунистите и олигархията ни излъгаха, както сега ще излъжат вас .Всичко е загубено вече,Теодора. И един съвет от мене: Ако ви се отдаде възможност заминете в чужбина и не се връщайте никога.

   1. Благодаря ви че ми разрешавате да изразявам мнението си в БЛОГА ВИ!

 12. На въпрос на журналиста Иван Бедров в Туитър, отправен към Бойко Борисов: „Какви са позицията и действията на ГЕРБ за организирания протест в сряда сутрин около парламента?”, Бойко Борисов отговаря: „Протестиращите имат пълната подкрепа на ГЕРБ!”.

  Борисов не уточнява дали „пълната подкрепа” е морална или и финансова. Хм…И сега ми е е много интересно дали протестиращите и техните лидери от „Протестна мрежа“ ще се разграничат от призивите на този престъпник.

 13. Проклятието за България Герб доведе до: до колапс здравеопазване,

  · 400 000 нови безработни,

  · замразени три години пенсии,

  · в пъти по-високи цени на тока,

  · закрити предприятия,

  · фалити на над 100 000 фирми,

  · неразплатени в стотици милиони задължения на държавата към бизнеса,

  · наука на колене,

  · безчинства на полицейско насилие,

  · 286 милиона невърнато ДДС,

  · липса на индексация на майчинските,

  · тотално подслушване, и всичко това гарнирано с арогантно поведение на управляващите в пилеенето на средства в милиарди, ремонти на хартия в енергетиката, откровено купуване на медиен комфорт, интриги и рекет във вътрешно-политически план спрямо другите партии, превръщане на държавата в бащиния, отделяне на един милиард за лични разходи на Бойко Борисов, изхарчени 4 милиарда, взема на на други 4 милиарда заем, запушване на дупките в бюджета с парите за здраве, саморазправа с разузнавачи, поставяне на свои хора начело на НСО, НРС и Военното разузнаване, пари по европейски програми само за общини, управлявани от ГЕРБ, и прочие, и прочие… И ОТ ДНЕС НЕКА ДА НИ Е ЧЕСТИТ НОВИЯ СЪЮЗ МЕЖДУ РЕФОРМАТОРСКИЯ БЛОК и ГЕРБ!!!

 14. Ина, при мен няма положение да не протестирам срещу наглите маймуни в момента, защото бойко казал това или онова. Бойко е бита карта и го знае. Съгладна ли си с действията на това правителство?

 15. Много се лъжете, ако си мислите че Бойко е бита карта. Той е част от Уродливата компания, заедно със Станишев, Доган, Местан, заедно с медийните магнати и останалите нечистоплътни плутократи. Те нямат цвят, партийна принадлежност или кауза. Те са част от затвореното общество на хищниците, които са се добрали до публичния ресурс на страната и ще останат завинаги в мемориала на националните предатели.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s