#ДАНСwithme: Пеевски е „лицето“ на протеста

no_peevski

Неизвестен автор

90 дни на протест.

Всичко започна след като в последния работен ден на втората седмица на юни, законодателната и изпълнителна власт демонстрираха завиден законодателен синхрон и назначиха „медийния цар“ Пеевски за шеф на националната сигурност. Преди това прекроиха закона за ДАНС така, че да му пасне, дадоха му достъп до класифицирана информация след процедура, започнала дълго, преди назначаването му.

Всичко се движеше по план до последния ден. 14 юни 2013г, когато започнаха най-продължителните протести, които България помни. За точно три месеца хората поискаха нещо много ясно и го поискаха категорично:

Оставка на първото, след Беров, прононсирано олигархично управление; мафията вън от политиката и властта; ефективни законодателни промени, след предсрочни избори, които да ограничат мафиотизирането на политическата система и икономиката на страната.

С назначаването на директор на ДАНС обаче Пеевски се превърна в „горещия картоф“ на политиците, които го предложиха и избраха. те вече 90 не могат да се разберат кой го е предложил. Не са категорични и дали това е политическо или експертно назначение, защото и в двата случая дължат отговори за това, какви политики стоят зад назначението и какви са експертните качества на новоизбрания.

Затова, те си прехвърлят Пеевски като горещ картоф, потвърждвавайки факта, че отговорът на въпроса кой го номинира Пеевски е по-строго пазена тайна от националната сигурност. Няма отговор и на въпроса кой стои зад кандидатурата, наложена с думите „ако не го изберете, пада правителството„.

Изпуснати и противоречиви фрази на Станишев, Доган, а и други, описват Пеевски като „член на ръководството на ДПС“, „експертна кандидатура“, „политическа кандидатура“, „експертно-политическа кандидатура“, та дори изкарват момчето „Пеевски жертва на Станишев и Местан“, отказвайки да коментар по въпроса дали е олигарх, защото „не са „прокуратура“…

Толкова горещ е „картофът“ Пеевски, че иначе словоохотливите политици, сипещи обвинения в злоупотреби с милиони и какво ли не, свенливо мълчат по казуса.

От самосебе си се откроява фактът, че щом 90 дни цар Пеевски е „неудобното лице“ на политиците и управляващите пред протеста, които не смеят да кажат истината за тайните около номинацията и избора му, значи протестът има все още основание!

Мълчанието около номинацията на Пеевски е мълчание за тежките зависимости на властта от определени икономически групировки и интереси, които трайно и систематично се формираха през всичките години на „прехода“. За съжаление, този „преход“ и резултатите от всичко до сега често имат и откровено съмнителен от законова гледна точка характер.

Силите и зависимостите, скрити зад номинацията на Пеевски се обособиха като четвърти стълб на властта — като големия, могъщ, но невидим четвърти коалиционен партньор на сегашната власт. Фактор, без който не може. Скрит субект, който диктува решения и административни назначения. Премиерът, лидерите на двете управляващи партии, само валидират волята на този невидим партньор с гласовете си. Дори непримиримият „патриот“ Сидеров послушно осигурява необходимия кворум за валидацията на волята на Невидимия.

Управлението на ДПС, БСП и АТАКА продължава крие отговора на въпроса кой назначи Пеевски. Този кабинет и парламентарното мнозинство продължават да са непосредствена причина и основание за продължаването на протеста #ДАНСwithme.

Пеевски е кандидатът и „народният представител“ на скрития кръг, за който никой формално не е гласувал, но който „дърпа конците“ на всичко в България. Толкова силно, че 90 дни на протест и очевидната политическа изолация на България не са притеснителен фактор за тях — подкрепяни само от 19% от избирателите, но нежелани от 80%…

One comment

 1. Сега ще сравня Бойко от Банкя и Делян Пеевски. Първо да почнем от образование: Бойко е завършил 3-ти факултет на ВСШ-Симеоново-ПО. Пеевски е магистър-юридическо висше образование. Второ: Бойко излиза от МВР като член на БКП . Пеевски не е бил член на БКП. Трето: Бойко е бил охрана 2-3 години на Маргините. Пеевски не е бил. Четвърто: Бойко има досие „Буда” и е бил вътре в СИК. Пеевски няма досие и не е бил осъждан.

  Пето: Бойко беше избран преди години за депутат от НДСВ. Пеевски също беше избран за депутат от НДСВ.

  Шесто: Бойко беше турен за гл.секретар на МВР през 2001 г. по предложение на Доган и Симеон…може да се провери.
  Седмо: Пеевски не е член на ДПС , а е депутат от ДПС, в което няма нищо лошо.
  Осмо: Бойко е работил преди като пожарникар и гравитирал след това из ъндърграунда.
  Пеевски преди да е депутат беше СЛЕДОВАТЕЛ в икономическия отдел на Столичното следствие.
  Пеевски е със чисто съдебно минало и не е осъждан. Сега е на 33 г., а в 1989 г. е бил на 9/девет/ години…,така че не е агент на ДС, докато Бойко си е от агентурата на ДС/без картонче/.
  Е, кажете ми тогава защо да не бъде предложен за шеф на ДАНС, а Бойко да може да е Премиер и шеф на шефа на ДАНС до скоро…
  А сега да видим много пеканите. Пишете обаче и цитирайте документи в какво е обвинен или осъден Пеевски. Иначе това, което пишат за Пеевски е както професионално му казваме тротоарно-коридорна информация…/чух една баба на пазара да казва…/. Те това е оперативната информация на Цецко, която четири години ломоти по медиите тоз кратунковец от с.Шума/Шопско/.
  Това, че майка му е богата и милионерка не значи нищо. Нали скачахте и викахте – кой не скача е червен. Майка му си тегли кредит и купи изоставената сграда – печатница и….това е.
  Има си медии….що да няма. Нали сте за свобода в развитието. Не разбирам някои, които се пишат за десни, а се пръкнаха от Младост-4…

  Сори! Ето Ви и Бойко как целува Доган на рождения му ден след като с Царя го назначиха за гл.секретар ва МВР през 2001г., в което няма нищо лошо.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s