#Избори2014: Драмата 15:15

nekov_kupon

Момчил Неков преди…

Сериозно за никому неизвестния Номер 15 в листата на БСП:

34 хиляди създадоха поредната политическа трагикомедия.

Каква политическа драма!..

Още едно публично доказателство за това, че минимум 2 партии в България са създали електорални интелектуални гета. Майката на единия кандидат за евродепутат, Пиргова, го потвърди почти дословно. Да се върнем на „драмата 15:15″… Голяма част от тези 34 хиляди души най-вероятно са гласували по команда: „Задрасквате 15!“

И… Те са изпълнили поръката. За по-сигурно — изпълнили са я ДВА ПЪТИ!

Не, другари, не Ран, не Ът!

ВИЕ проведохте интелектуален геноцид над народа си. И сега, ВАШИЯТ „Франкенщайн“ си го връща. Без агресия, без злоба. Спокойно! По един ироничен начин!

Лидерът на БСП, Сергей Станишев, който е и лидер на Партията на Европейските социалисти, бе изместен нелепо от първото място. От някакво момче, което до днес бе напълно неизвестно. С неясни заслуги към партията си, без разпознаваемо присъствие в обществото.

Измести лидера на ПЕС и БСП, който с почти блестящия си британски английски, ще трябва да обясни защо момчето се отказва от евро депутатското си място (ако бъде принудено от партийната камарила). Ще трябва да го обясни на своите евро другари…

Тоталната сегрегация на цели райони (сигурен съм, че анализ на географията и демографията на преференцията 15:15 ще е много интересен!), феодализация, почти до състояние на робско подчинение (Бобов дол и обяснението на Пиргова), са преките причини за „драмата 15:15“.

Не крия, след всичките изписани и изговорени червени глупости за вредното западно влияние, за лошия капитализъм и за колонизирането на България, няма как да не се насладя на тази драма.

Оказа се, че не-БСП и не-ДПС избирателят няма такива проблеми. Дори успя да употреби преференцията цивилизовано, за да реши (надявам се) вътрешно-коалиционни напрежения (Св. Малинов и М. Кунева).

momchil

Момчил Неков сега…

Грешки стават, но „Драмата 15:15“ е бедствие в особено голям размер! Това са близо 10% от гласувалите вчера за левицата…

Но аз се забавлявам! И в същото време отчитам, че голяма част от вота на управляващите, от вота на БСП е тотално неподготвен за мотивиран, осмислен и демократичен избор.

А нормалният, според Пиргова, корпоративен (разбирай: купен и контролиран) вот, съчетан с 34 хиляди създали феномена 15:15, създава доста неоптимистична картина за начина на излъчване на политическия елит днес. Особено този, на БСП и ДПС (защото едва ли някой информиран вярва, че профилите на електоралните гета, ползвани от двете партии, са съществено различни)…

One comment

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s