Вестникът, като палачинка…

kofa_bokluk

На заем от Новини бг

Ровят в личния живот, подобно на папараците, които ровят в боклуците на Холивуд, за да извадят поредната „сензация“. Правят БОМБАСТИЧНИ и ЕКСКЛУЗИВНИ разкрития за 3 пропуснати здравни осигуровки.

Правят го с единствената цел да раздухват „скандални“ разкрития за опонентите, чиито аргументи не могат да оборят с цивилизовани, членоразделни думи.

Правят го срещу тези, които казаха „Стига! Така повече не бива!..“ И го казаха ясно. Повтаряха го 420 дни, докато не стана ясно, че така наистина повече не може.

Срещу аргументите на тези, които казаха „Така повече не бива!..“ няма какво да кажат, а викове от телевизора „говорите простотии…“ все по-малко „вързват“…

Затова се заровиха в боклуците, подобно на плъхове, изпълзяващи от канала, претичващи бързо към контейнера край тротоара.

Правеха го и преди. Правеха го през всичките 420 дни. Винаги по поръчка.  Правят го срещу всеки, за всеки, който е силен и им плати.

Така са научени от самото начало, когато частните банки бяха една. Когато компроматите едва прохождаха с фалшификации на партийни билети.

Правят го и сега. С всевъзможни средства. Без да искат мнение, без да проверят фактите. Без да питат. Стрелят от засада.

Според поръчката… Различно платена, но еднакво мръсна.

Преди им плащаше „Новият Буров“. Сега спря.

Скараха се с него и го „обръснаха“. 

Преди поддържаха и защитаваха с всички сили и (непозволени) средства управляващите.

Сега идва нова власт. Старата не храни, не продава и не прави тираж. Офанзивата трябва да е към тези, които могат да разклатят консенсуса отново, както го разклатиха на 14 юни 2013. Те „продават“ тиражите и пълнят сметките. Те са поръчаните…

Те са новите, добре познати стари „лоши“.  Всеки, приел техните тези и искания е не по-малко лош.

Офанзивата е планирана и систематична. Копи-пейст. Преписваш, без да подписваш. Пишеш и се позоваваш на анонимки… Тиражирани, разбира се, от близкия кръг „Семейство и приятели“.

Правеха го и преди, правят го и сега.

Винаги по поръчка, винаги под диктат.

Сега силният е друг, сега обслужват новия Силен. Новия Голям. За да пресекат или намалят риска безметежното Му бъдеще, вече преживяно от всички ни, само преди година.

Но няма да откажат онези, които 420 дни прокарваха линията, скандирайки „Мафия“. Защото повече така не бива.

Защото повече така не може!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s