Ден на траур, ден за гняв, ден за размисъл и ден за гласуване…

На заем от Дневник

На заем от Дневник

Ще обобщя последните две-три неща, които ми се въртят в главата през последните 24 часа. Днес прочетох дописка в червения Поглед Инфо колко лош е Близнашки. С доста от критиките към него се съгласявам безрезервно, вкл. и с това, че „целият народ го чакал на стадиона“, догато 15 души намериха смъртта си в с. Горни Лом или онази глупост за „комунизма — красив идеал“, но заглавието и контекстът  на публикацията в сайта ме „разтърсиха“:

Трябвало ни не ден на траур, а ден на гняв!

Гръмко, борбено и бойко! Патриотично и достойно за KLETA MAYKA BALGARIQ!..

Съгласен съм изцяло с констатацията на авторката (ако ви се чете, ползвайте Гугъл за статията, аз трафик няма да им генерирам), че ни трябва гняв и понеже днес е ден за размисъл, ще я подсетя за две неща, дето, ако не ги помни, е добре да не ги пропуска…

Та, нещата, дето ще припомня на Поглед Инфо, авторката на текста и червените пишещи другари, които искат да обърнат Деня на траур в ден на гнева, са:

  1. Собственикът на фабриката е свързан с и е бил, ако все още не е, член на БСП – покрай него има дори едни скандали за “ разпад и продажба“ партийната организация на БСП в Чипровци, а по линия на бизнеса сигурност със сигурност се е радвал на бездействието на последните 3 кабинета (Станишев, Борисов и Орешарски)
  2. Второто нещо, което искам да припомня, е, че по линия на минно-геоложките му занимания е обвързан най-вероятно и с ДПС — обосновано предположение, което се засилва от факта, че на последните евроизбори победител в Горни Лом е ДПС, втори са БСП, а другите резултати са незначителни… Да ви намирисва на корпоративен вот за по 240 лв на месец? Точно толкова струваше всеки от 15-те човешки живота…

Днес е ден за размисъл, след вчерашния ден за траур, последвал деня, в който 15 души бяха изпепелени до неоткриваемост.

Четейки Поглед Инфо, виждам, че статията в този червен сайт ни зове да се  разгневим. Заради експлозията, убила 15 души, работещи за 250 лв…

Провокират ни да обърнем на деня на траур в ден на гнева.

Става, добра идея! Но към кого да насочим гнева си? Поглед мълчи!

Предлагам утрешният ден за избор да стане ден на гнева

Защо и към кого? Взривът в Горни Лом има потенциала да взриви и червената олигархична мафия, нищо, че може би ни изглежда без връзка с криминалната им верига.

Освен нещата, които изброих по-горе, не бива да омаловажаваме факта, че собственикът на фабриката за утилизация, очевидно недосегаема за органите за контрол на опасните средства (КОС към МВР), е част от оръжейната клика. Той е кадър, подготвен в СССР, очевидно свързан с БСП, предполагаемо с Гоце, а по линия на минно-геоложкия  университет и дейност връзката с ДПС сякаш е очевидна.

Добавете и факта, който споменахме, че вотът в Горни Лом на евроизборите е очевидно корпоративен — победители са ДПС и БСП, без почти никакви значими резултати за останалите.

Разбира се, без да може да потвърдим с конкретни данни (за сега), трябва да отчетем и вече коментираната многомилионната поръчка за утилизация на мините, както и жалката 240 левова заплата на рискувалите и загубилите живота си работници в цеховете. При това, принудени да работят под огромно напрежение от едва изпълнимите дневни норми.

За финал, нека си припомним „чисти ръце“ в Италия (Mani pulite) започва след разследване на корупционни схеми в публичната сфера, довела до крупни разкрития и арести, в т.ч. и до обвинения на повече от половината членове на тогавашния парламент в Италия, както и до разпускането на над 400 общински съвети.

Освен десетина смели мъже — прокурори, съдии и полицаи, част от които да жертват живота си, за да се знае истината е нужна и журналистическа смелост.

А публикацията в Поглед Инфо, освен с патос, не блести с конкретика, която да „размъти тинята“ по дъното на политическата и икономическата мафия у нас…

За начало, гневът може да бъде насочен към тези, които можеха, но не направиха нищо да предотвратят смъртоносната авария. И това са последните три управления, с участието на БСП, ДПС, АТАКА и ГЕРБ.

Денят на гнева към тях е утре.

За да не е късно вдругиден, след поредния взрив, избити и ден на траур.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s