Два клана има в България: на Пеевски и на Борисов

Борисов каза, че „ще нарисува по-хубава карикатура“, а преди ден-два самият Комарницки потвърди, че го присиска дедлайн-а и оставя на премиера да се справи по-добре. Ама, понеже Борисов не ще, карикатуристът взе, че нарисува нова тематична картинка.

Нали Мустака, дето е в изгнание в Сърбия взе, че обясни, че в България имало два клана. На Пеевски и на Борисов. Замислете се! От сигнала на Протестна мрежа Поръчкоратурата подгони само него – Цветан Василев. Другите или са „на трупчета“ в някое прокурорско чекмедже, или са чисти като моминска сълза…

Да ви кажа, май е второто, щото на мама момчето днес казало, че „всички проверки са приключили поради липса на данни за каквото и да е престъпление или друго нарушение…“ Чист, бе! Казвам ви!

Е, имаше едни 3000 хиляди данъци, дето майка му ги дължала на НАП, ама агенцията по изключение позволи семейството да си ги плати. Така де, по-добре да ги внесат, отколкото да не ги внесат. А и сигурно са обещали, че повече няма така да правят.

Прав беше Пеевски като ви каза на пресконференцията, че ще трябва да му се извинявате лани, помните ли? В НДК. Помните ли?

„Постоянно се заливат с фалшиви сигнали институциите за мен и моето семейство, но когато това свърши, и през това ще мина, но когато всичко свърши, кой ще ми се извини?“

Кой ще му се изви, бе? Никой!

Но момчето ви е простило! „Не тая злоба към никого, въпреки всичко…“

Затова и прокуратурата се зае да оправи нещата и като подгони Василев, та чак до Белград. Той обаче не млъкна̀… Та, като гледам как стоят нещата, очаквам продължение. Както мъдро е казал народът, като не щеш мира, на ти… карикатура.

4 comments

  1. Асене, имам един въпрос: Колко пъти през последната година са те канили в сутрешните блокове на БТВ и Нова ТВ? Защо ли си мисля, че отговора клони кума нулата? Спомням си как по време на протестите срещу кабинета \“Орешарски\“ гостуваше там едва ли не през ден-два и свободно громеше /и с право/ тогавашната власт. При сегашното управление Пеевски без съмнение е не по-зле поставен и доста по-мощен икономически, но очевидно това не представлява проблем за будното гражданско общество и медиите, както виждаш не обръщат особено внимание на меко казано сензационното интервю на Цветан Василев. С други думи не изпитвате ли поне малко съжаление ти и товите съмишленици, че помогнахте на Бойко Борисов да се върне на власт? Нямаш ли усещане, че днес има далеч по-свирепа медийна цензура по чувствителните за властта въпроси?

  2. Иване, уморих се да повтарям. Коментарът ти има две слаби точки. Първата е допускането, БСП, Атака и ДПС да бяха останали на власт през 2013-2014 г. За мен това е недопустимо и неприемливо.Втората е, че аз и неизвестни хора, около мен (пишеш ми в мн. ч.) сме \“помогнали на Борисов да се върне на власт\“. Това също е невярно, защото аз нееднократно за периода 2013-2014 г. съм казвал, че Борисов е част от Модела КОЙ и не трябва да получава втори мандат. Борисов го върнаха 1 милион избиратели (\“вие сте прости и аз съм прост и затова се разбираме\“) и продажници вътре в Реформаторския блок.За цензурата си прав! 100% непробиваема е. Затова пиша в блога си. И в колонката в Актуално.

  3. А бе казвал си за Борисов, ама то беше 1000% ясно, че ще се върне на власт ако падне Орешарски. Т.е ти считаш, че Борисов е по-малкото зло. Аз пък мисля точно обратното. Най-малкото заради медийната цензура. Тук е голямата разлика между двете управления – на Орешарски и сегашното. Преди две-три години поведението на повечето медии, в т.ч. и на \“големите\“ телевизии, бе подчертано опозиционно, каквото трябва да бъде независимо кой е на власт. Днес няма и помен от подобно нещо. Именно затова ти зададох въпроса колко пъти са те канили да коментираш вътрешно-политически теми през последната година. Със сигурност Борисов щеше да е много по-поносим ако имахме независими медии, които не спестяват неудобните въпроси. За пореден път съм втрещен от мълчанието им по повод писмото на Цветан Василев.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s