Какво се случи в Одеса на 02 май 2014

Одеса. 02 май 2014. В града има футболен мач. Металист Харков срещу Черноморец Одеса. Агитките на двата отбора организират съвместно шествие под наслов: “За единството на Украйна”. Няколко пресечки встрани се събират рашисти-путинисти, които, скандирайки “Рассия! Рассия” из цяла източна Украйна, искат нейното разделяне, нарушаване на целостта и суверинитета на страната. Те са сепаратисти.

Събрали се, путинистите-сепаратисти се упътват към мястото, където се стичат граждани и двете агитки, за да участват в шествието в подкрепа на единството на Украйна.

Проруските сепаратисти, почти всички са били маскирани и въоръжени. С палки, тояги, бейзболни бати, а някои дори с брадви (В блога, който частично преразказвам, има богат снимков материал).

russian_flag_gun

Въоръжен про-руски активист. Източник

По-късно става ясно, че част от тях имат огнестрелно оръжие (автоматично и револвери).

Мнозина носят “Георгиевски ленти” и червени връзки на ръцете. На дръжките на палките и на част от каските се виждат руски трикольори.

Въпреки очевидното струпване на въоръжени маскирани лица, милицията бездейства. Бездействие, дезориентация и липса на ресурс. Част от полицията е без никаква екипировка, в обикновени униформи, а част – разпръсната из съседни квартали. Бездействието й е очевидно, за разлика от Киев например, където Беркут беше изпълнил улиците и площада и не допусна протестиращите до президентския дворец. Помните…

Докато очевидно невъоръжените про-украинци пеят химна, към тях се упътва въоръжената група сепаратисти-путинисти. В този момент започва и организацията на защитата от страна на “Самооборона” (Най-общо казано, „Самооборона“ са активисти на Майдана, които се грижат за сигурността на протестиращите).

Шествието не тръгва, защото, ако беше тръгнало, хората щяха да са напълно беззащитни.

Започват сблъсъци по улицата, по която се приближават сепаратистите.

Милицията и “Самооборона” се прегрупират така, че да се оформи “ничия зона” между хората, събрали се за шествието на площада и путинистите-сепаратисти.

ua_rossia_flag

Руски флаг на Дома на профсъюзите. Източник

В ТОЗИ МОМЕНТ се появяват и коктейлите “Молотов” и огнестрелното оръжие. От страна на боевиките (както наричат путинистите-сепаратисти). Притеснително е, че действията им са по-скоро съвместно с милицията, която не предприема нищо, за да спре насилието и незаконната употреба на автоматично огнестрелно оръжие.

“Зелените човечета” стрелят по про-украинците и “Самооборона Майдана” прикрити зад щитовете и линията на милицията (виж видеото по-горе).

Не след дълго, боевиките нахлуват в близкия парк, където успяват да пребият част от по-бавно разбягалите се граждани.

Въпреки това, “Самооборона” се опитва да предпази част от проруските боевики, предавайки ги на милицията или на Бърза помощ, ако са пострадали.

Тръгва слух за убити с огнестрелно оръжие и отношението към боевиките се втвърдява.

Въпреки, че напрежението временно е утихнало, държавната и частни екипи на Бърза помощ се грижат за всички пострадали, без изключение.

Започват да се събират хора, които се упътват към Профсъюзни дом, където е лагерът на про-руските сепаратисти.

Пред входа на Дома на профсъюзите вече има барикада, а на покрива на сградата има про-руски активисти с коктейли “Молотов”. По-късно, тези коктейли ще полетят надолу.

На самия площад пред Дома на профсъюзите няма милиция. Бой между страните няма. Замерват се с всевъзможни предмети.

Започва единичен пожар в предверието на сградата. Тъй като самото здание има няколко изхода, никой не възприема ситуацията като критична.

“Самооборона” събира задържаните про-руски активисти в групи, готови да бъдат предадени на милицията. Тези, които се съпротивяват, са бити, но живи.

От видео записите може да се види, че про-украинските активисти, одеситите, както ги наричат, спасяват хората от горящата сграда. Изнасят ги на носилки, а тези, които са задържани по подозрения, са предавани на милицията.

Към 22:00 сградата все още гори. Работят пожарникари. Вътре, според очевидци, все още се водят боеве.

Истината, такава, каквато може да бъде видяна при безпристрастен прочит е, че одеситите допринасят съществено в този ден, 02 май 2014, да няма повече жертви, най-вече, от страна на невъоръжените граждани, дошли на шествието “За единството на Украйна”.

Това е хронология на събитията, която може да бъде прочетена в много сайтове и блогове, описана от очевидци и репортери.

Анализите са въпрос на лични убеждения.

Моят е следният:

Случващото се в Украйна е Зло. За да бъде преодоляно злото, трябва да бъде познат неговият източник. Затова, разговорът за “бендеровците”, “юдео-фашистите”, путинистите, рашистите и сепаратистите е много важен. Истината трябва да се знае, за да се преодолее източникът на злото. А то се подхранва от невежество. Вчера национал-социалистите на Симеон Костадинов са „изчистили“ манастир от педерастите. Утре ще изчистят София от протестърите. Сатирата и иронията не са помогнали много в Германия в началото на тридесетте години на 20в…

Ако обобщим събитията, ако ги опростим и сведем до елементарни твърдения, ето какво ще получим:

Протестите в Украйна започнаха като израз на недоволство от една корумпирана и криминализирана власт. Протестиращите в Киев и други градове, т.нар. “Евромайдан”, искаха смяна на властта, на която нямаха доверие.

Макар и извън нормалния законов и политически порядък, предсрочните избори и прекратяване на мандат не е недемократично действие. Има държави в Европа, които дълги години нямат правителства. В Италия, често след протести, правителства се сменят почти всяка година (63 за 68г), а Белгия беше близо 600 дни без кабинет.

Майданци, про-украинци искат смяна на властта…

Недоволни от развитието на нещата, привърженици на падналия режим, както и про-руски настроените украинци, вдъхновени от аншлуса на Путин над Крим, започват активни действия по завладяване на други територии в Източна Украйна, които за благозвучие наричат “федерализация”. По своята същност, тези действия отцепват територии от Украйна, а от гледна точка на Русия са анексия на територии от суверенна страна. Украйна, по силата на Будапещенския меморандум за гаранции за сигурността, подписан и от самата Русия, е неделима. Страните, подписали меморандума, няма да нарушават целостта на Украйна, „ще уважават независимостта и суверинитета й и ще се въздържат от заплахи за употреба на сила срещу Украйна“.

Как започна всичко?

Когато Янукович (зека, както му викат в Украйна) отказа да подпише Споразумение за интеграция с ЕС. Това се случва на 20 ноември, само няколко седмици, след като про-руското правителство на България „прави първа копка“ на Южен поток, с което отслаби позициите на Украйна пред Русия.

Започна безпрецедентен натиск от страна на Путин над Украйна.

Другото е историята на Евромайдан…

И траур за повече от 40 загинали при стълкновенията в Одеса на 02 май. Мир на праха им!

49 comments

  1. По-манипулативен разраз от този не съм чела! Съветвам Ви, господине, малко повечко да прочетете що е това фашизъм, що е това „Десен сектор“, кои са настоящите управляващи на Украйна и най-сетне да си зададете не маловажния въпрос: защо украинските граждани в по-голямата си част не признават така нареченото „легитимно правителство“ на Украйна и желаят да проведат референдум, чрез който официално да кажат, че това правителство не е тяхното. Вие като правихте протести в центъра на София като какъв се изживявате? Като сепаратист, като терорист, като майданист, путинист или демократ? Вас какво Ви топли? Огънят, подпален от майдановците и изгарящ живите хора в Дома на профсъюзите или доларите, които, както навсякъде се пише, си слагате без капка срам в джоба?

    1. Него го топли маса зелени гущери, получени за никаква работа в ненормирано работно време. Ако Путин ги плати и „рашист- путинист“ ще стане. Ма Путин не плаща за диктокрация.

    2. Другарко. А Янукович като убиваше със същите руски екстремисти със снайпери хората февруари месец по улиците и площадите на цяла Украйна, тогава защо не писахте тези сълзливи неща както сега. По голяма част от хората в Украйна не била искала това т.н. правителство. И пак говорите от името на почти всички хора. А защо тогава не искат да се проведе общо украински Референдум в Украйна от страна на въпросните боевики, чисти екстремисти, за да се зачете волята на целият украински народ. А искат частично, само във упоменатите градове Донбас и Донецк да е референдума. Защото и малките деца го разбраха. Защото Референдум в цяла Украйна, тези въоръжени, руски убийци ще загубят референдумните резултати, и по тази сега причина искат както в Крим, да се ограничи референдума, само в дадена територия, или регион, за да спечелят мнозинство от малцинството си комунистите, и путиновците, изпратени там, с ясната мисъл, да цепят и да разделят Украйна, понеже Путин иска енергийните ресурси на Украйна под свои, собствен контрол. Както и за АЕЦ-Белене стана референдума. От 20% избирателна активност, 60% взеха тогава комунистите, и ХОП ето това е волята на целият народ. А кой бяха целият народ. Партийните електорати на три партии. БСП/ДПС и на Атака. Значи сега измрелите руснаци в този дом, са много свидни жертви. Че каквото са си го търсили, това са си го и намерили в крайна сметка. А убитите украинци от януковичовите снайперисти зимата, ама въобще не са свидни жертви. Разбрали сме ви това на комунистите логиката ви каква ви е извратена. Което е добро за нас е добро само за нас. Но което е лошо, много е лошо за всички останали. И че се имате винаги за съвестта на всяка една нация, и винаги се само поставяте като крайни инстанции, че от вас всичко едва ли не зависи. Винаги сте спънките на всяка една нация, обсебена от комунистите. Като толкова са ви мили боевиките, ами какво ви възпира да си отидете там, при тях, а не да ми киснете тук, и да създавате непрестанно напрежение. Да ми приказвате колко е било лошо, а в това същото време, да ми се размотавате в родината ми, искай ки и тук да се превърне както е в Беларус, безпътица, и съветски рай.

      1. Янукович жертва „Беркут“ на терористите от майдана(сбирщина наемници от целия свят, включително и джихадисти) за да запази мира и спази договора в лъжливия еврейски „запад“. Тези, които стреляха бяха части от ЦРУ и частната наемна армия „Blackwater“. Доказано отвсякъде!! Стига да си отвориш сетивата, а не да си заравяш главата в пясъка, защото така ти заповядал спонсора ти! И тези евтини номерца „КОЙ другар“, „КОЙ камарад, „КОЙ геноссе“ – не на мене , а на
        – Санхедрина(Синедриона)-другарския ти съд(Конвента). Съветския Съюз(Съветите) е в САЩ и ЕС. Другарите са Сорос, Рокфелерите, Ротшилдите. 5 броя, и все червени…. 😉 Ферщанден?… Гот ит? ПоДнимаеш?…

      2. Едно-единствено доказателство? Защото до сега е ясно само, че сепаратистите, наричани мило федералисти, са всъщност, руски граждани… 🙂

      3. Не, не са руснаци – официално е потвърдено… стига да искаш да го прочетеш
        И като си помисля, че точно вие – г-н Генов искахте това да се случи и в България – повдига ми се!

      4. Асене, пак и сложил някакви инфантилни версия за „КГБ“ и прочие еврейски архаизми. Не разбра къде е СССР днес?! Провокациите, за които дрънкаш, са организира от ХУНТАТА, бандеровците, финансирани от еврейския олигарх Коломойски(който кара да крещят „Слава Украина!“) и любимите ти еврейски ръководители на ЦРУ и Държавния Департамент на Съединените Еврейски Щати. Ти нали не бе националист, уж?.. Съвсем си объркан – „зелен“, „десен“ и …объркан. 🙂 Можеш ли да разсъждаваш логично? Ха, прочети внимателно информацията от този сайт и после ще беседваме! http://www.aukazak.com.au/news/in-english-how-the-fascists-killed-the-people-in-odessa-02-05-2014/

    3. Асен Генов е всичко друго но не и обективен… елементарно същество водено от нисши страсти – за него не ИСТИНАТА е важна а постевените му ЦЕЛИ… мечтае си да му сложат шапчица след време … толкова противни и долни лъжи и манипулации не видях дори по мейнстим медията колкото видях и прочетох от устата на този псевдо блогер… Истината обаче вече е качена в онлайн и очевидците от мясотот на събитието почнаха да разказват… изнасилени жени – поливани с бензин и палени… разстрелвани от упор невъоръжени хора.. смазани с чукове, момче и момиче в 20те с счупени вратове.. върхът на айсберга на приятелите на Асенка от „Десен сектор“ е убитата на 5тия етаж бременна жена.. удушена зверски с телефон… .. ЕТО ТОВА са ценносите и ЦЕЛИТЕ на приятелите на Асен Генов а явно и неговите собствени щом така разпалено агитира толкова безподобни лъжи и манипулации…
      АСЕНЕ нещо да кажещ за молотовите които ултрасите на Металист-Харков приготвяха още на сутринта – снимков материал бол както казваш…. Нещо да кажеш за разстреляните … за съблечените голи жени и запалените им глави (само главите – опитвали са ссе да прикрият престъпленията като са се надяали после да запалят цялата сграда) … да кажеш нещо за хората които стреляха по онези нещастници коиот се опитваха да излезат през прозорците и да се спасят от ада вътре?!?!?!

      Първите оцелели вече разказват… има интервюта с тях качени… За Асен те разбира се най-вероятно са Руски актьори… той „знае“ всичко но инеговите стинати винаги някак го устройват….

      Какво да ви кажа – Това е ЧОВЕК който Опправдава масово убийство заради политическите си цели и амбиции!?!?!?!?!

      ТИ СИ ПОЗОР!


      1. В город приехали несколько тысяч ультрас обеих команд – националистически настроенные фанаты, сторонники Майдана, которые получают разрешение властей на марш по улицам Одессы в поддержку Единства Украины. И собираются на соборной площади. Между тем со стороны Александровского проспекта, в их сторону выдвигается группа хорошо экипированных молодых людей с дубинками и арматурой. У многих георгиевские ленты. Но главная отличительная черта – метка из красного скотча на рукаве. Власти называли их пророссийскими боевиками. Но похоже, кому то просто очень хотелось, чтобы все так думали. И к такому выводу пришли многие очевидцы.

    4. Това е Украинска територия !!! На които не му харесва , багажа и в Русия !!!

      1. А ти украинец ли си, та толкова си се загрижил за украинската територия. Бегом при Станишев! И той е украинец! Двамката и в Украйна!

  2. Смятам, че про-путинистите сами са се запалили в Одеса в профсъюзния дом, за да осквернят битката на „Десен сектор“, Олег Тягнибог, Андрей Парубий и Дмитро Ярош за десните ценности, които са единствените ценности в света. Това е станало, чудя се защо светът го крие. И най-големите про-путинисти работят в Guardian и крият от света истината, защото са купени от Делян Пеевски и са в неговия медиен съюз. Кой? Кой? Кой купи Guardian да говори глупости и да подкрепя рубладжиите?

    1. Кодинова, имаш цялата пропагандна машина на маман, маминото, алкохолика и агента от на разположение. Хванала си се с един блогър. Не падай толкова низко. 🙂 пиши в Преса. Дерзай в анти евро-педерастката кампания. Даже Недялко Недялков ще те разбере…

      1. Ама аз не знам как Делян Пеевски купи Guardian, както купи и Дойче Веле. Очаквам от доказан демократ като теб да ми обясни.

      2. Асене, както и на Майдана, тези, които са провокаторите се ДЕГИЗИРВАТ за „про-руски“ с цел ДА ПРЕДИЗВИКАТ И ПРОВОКИРАТ стълкновение. Това нещо се оттренирва като технология и част от Оранжевите революциите на Сорос. Ама на тебе кой да ти го каже това?- Сорос ли?.. …та той те ползва като „острие-пушечно месо“, макар и по-платено от средната работна заплата в България, но но трохи за ционистите…

      3. Иха!.. Добре го измисли! Само, дето самият Путин определя това като действия, част от Цивилизация Русия…

      4. Асене, не съм го измисли аз, Daily Mail, UK. И много други медии на запад, които, Кодинова ти каза, че „са купени от Пеевски и Путин“! 🙂 🙂
        Честно – такъв смешник, като тебе последните 25 години не бях виждала в публичното пространство! По-голям палячо си и от „еталона“ Плевнелиев! 🙂

      5. Ройетрс, СНН, Ал Джазира, Дойче Веле, ББС- поразрови се в мрежата – 100% купени от юдейско-ционисткия клан Ротшилд!! Там е разковичето. Ротшилд финансира днес бандеровците. Много си слаб в обработката на информация, по простата причина, че тази информация ти е ограничена. Говоря за това КОЙ е клана Ротшилд и прилежащия му Сорос. Ти си като една кокошка- ровиш се в земята, и не поглеждаш кой е горе.
        Първата медия, от изброените- РОЙТЕРС е купена първа от Ротшилд. Днес воюват интересите на Ционо-юдейския Ротшилд с Русия. И ти си на страната, на тези дето ти плащат. Всеки ги знае. Спри да се оправдаваш-много си елементарен вече! Прекалено!
        Айде, стига съм те открехвала, че ще трябва да си искам хонорара!

  3. Коментарът на моя на Светлана Шаренкова ли е (представяща се за г-жа Бакалова…)?

  4. Аз имам доказагелства, че Guardian е купен от Делян Пеевски, защото не е в тон с демократите в България.

    1. А, кажи за Гардиън! Моля! Защо така най-добрият вестник в света хич не е на едно мнение с теб, а не едно мнение с мен? А?

  5. Соросоида, на заплатка при Сорос, Ротшилд и Рокфелер, да чете различни източници от тези на пропагандата на ЦРУ, за да не става смешен. да не ползвам други епитети.
    „Десен сектор“, „Свобода“, бандеровците са финансирани от „украинския“ олигарх Ихорь Коломойский. Знае ли соросоида каква религия изповядва той? – Същата, която и Виктория Нюделман, както и любимия ни Сорос!

  6. Поздравления за статията. Зло е да умират хора от насилствена смърт. Уви, това се случва не само в Украйна, но по целия свят.
    Прави впечатление, че коментарите не са по същество. Странно.

    По коментара за протестите искам само да отбележа, че те са подчертано мирни и не се е стигало до ексцесии ( въпреки критиките, че трябвало кръв да има)

    1. Абсолютно се съгласявам с тази статия. Моите мисли по въпроса напълно. Нито натовски, нито пропутински.

  7. Шлаката на Kodinova измества фокуса. Не й предиряйте, сносен речник, нулев морал и дилетантска пародийност – червена хиена от средния клас.
    Събитията в Украйна отдавна са отвъд точката от която има връщане назад. Куршумите на Беркут бяха по-невинни от рублите на батюшката от Кремъл. Реакцията по законите на физиката е равна по сила и обратна по посока. Много добри хора, седяли на една маса довчера, ще загинат вкопчени гърло за гърло. За тяхна утеха, помияри като Kodinova ще веселят с остроумието си камерно общество от отбрани пенсионери. Always look on the bright side of life!

    1. Според авторът, „про-руските са хвърляли коктейли Молотов в сградата, а про-украинските са ги изнасяли на носилки от нея.“ Остава да разберем дали в сградата са били про-руски или про-украински играчи?… Каква е твоята версия?…

  8. Кодинова, това може само да ме радва. значи имаме база за диалог.
    според мен това, което се случи в петък е тласък към гражданска война, от която само Путин си мисли, че има изгода.
    всъщност той няма изгода, но по някаква причина е решил, че е по-добре гражданска война в Украйна отколкото Майдан в Русия.
    оттук идва и безумното решение да бъдат изпратени нападатели с Калашници срещу 2 проукраински футболни агитки (рускоговорящи при това). резултатът не можеше да не е куп убити и ранени.
    според мен по някакво странно стечение на обстоятелствата трагедията стана още по-голяма от предвидената. как така толкова много хора умряха в онази сграда за мен е доста необяснимо. изходи от сградата има много. вижда се, че външните молотовки не стигат до по-високи етажи, а долу при входа, пространството е достатъчно голямо, за да позволи бягство. нещо друго се е случило вътре и може би има общо с едно видно припламване зад затворен прозорец. кой и как го е причинил сигурно никога няма да разберем.
    оттук нататък въпросът е как да се спре войната.
    дори не знам дали е възможно, защото пропагандната машина на Кремъл бълва фашисти и нацисти с пълна сила. няма дори опит за подаване на ръка. естествено ответът от другата страна няма как да е положителен – това радикализира и двете страни. ето така според мен се стартират войни, които после не могат да се потушат с години.
    това вече не е геополитика, а събуждането на спящото в подсъзнанието на хората, кръвожадното същество „война“. добра война няма. в дългосрочен план и победители обикновено няма.
    според мен е важно блогъри като Асен Генов и Кодинова, при всичките си различия, но тъй като вътрешно отстояват някакви принципи, да се опитат да видят нещата от позицията на другия.
    аз мисля, че има допирни точки: 1. духът на Майданът е протест против несправедливата държавно-мафиотска олигархия и по същността си е инклузивен, а не националистически. 2. украинците (всичките) имат по-голям шанс да намерят добър начин да живеят добре заедно, отколкото ако се избият и някои от тях попаднат под режима на Путин. 3. риториката на омразата трябва да спре. 4. Украйна има някакво правителство – добро, лошо, най-вече слабо – то разбира, че максималното, което може да направи е общи избори и начало на диалог. 5. трябва да му се даде шанс като се приберат въоръжените паравоенни, които непровокирани завзеха сгради и градове, взеха заложници, убиха невъоръжени хора и създадоха пълен хаос в източна Украйна.
    всъщност 5. е най-трудното, защото зависи от Путин. това е човек, който уважава само силата, особено, когато е слаб. това ме плаши.
    Лека вечер и умна сутрин на всички.

  9. Уважаеми Тангра…Тази родина не си си я купил. Тя е и моя родина! Не забравяй! С „другарко“ можеш да се обръщаш към майка си или баба си, но не и към мен. На теб не съм ти никаква другарка и няма да ти стана. В грешка си за „снайперите на Янукович“. Те се оказаха на ЦРУ. Да ти обясня ли какво е ЦРУ? Не, по-добре си го прочети в Уикипедия. Там някой като теб сигурно е написал какви „прекрасни“ хора са там. Имаш грешка и за другия референдум. Толкова свидните ти „ръководители“ на Украйна щяха сами да предложат референдум, но ако такъв се проведе ще се наложи пак Янукович да поеме властта. Повече четете! Малко знаете, а само се пънете. Идете в Народната библиотека и търсете книги, много книги, четете ги, И учете чужди езици, за да получавате информация от първа ръка, а не от телевизиите, които ви промиват мозъците, ако въобще имате такива.

    1. Бакалова, по грешка ти харесах коментара, а всъщност исках обратното.
      „Другарко“ не е израз на приятелство, а подигравателно обръщение към комуно-социалистите. Поняла, товарищ?
      Чужди езици знаем, и ги използваме. Не само руски. И да, получаваме информация от първа ръка, а не като теб – от цензурираните путински медии – Россия24 или Голос России. Макар че и тях четем и гледаме, за да знаем и другата гледна точка.
      И точно това ни кара все повече да не вярваме на заливащата ни от Московията помия.
      И грешиш за едно нещо – твоята Родина не може да е България.
      Родината е тази страна, за която човек милее.
      Следователно – твоята родина е Матушката. Твоята, и на тези като тебе.
      Онзи, болния, даже орден „Отечества“ получи… Та…картинката е ясна.
      Не знам чии мозъци са промити.
      Но определено, руската пропаганда добре си е свършила работата.

      1. Атанасов, аз знам на кого викаш „другарко“, но пак си в грешка. Нито съм комуно-, нито социалистическо. А не съм и на твоята възраст, за да ми обясняваш кое е подигравателно и кое не. Още веднъж ти казвам да наричаш по този начин майка си или баба си. Изглежда твоята родина не е България! Хайде, отивай на Терминал 2 и върви в САЩ или в Европа да се наливаш с бира като свиня и да разказваш наляво и надясно за великата ти „демокрация“! Хайде, чупката!
        Волен Сидеров, господинчо, не ме вълнува! С него си се занимавай ти! Обсъждай му ордените колкото си искаш! Пет пари не давам ни за него, ни за теб!
        Браво, Атанасов! Четеш на чужди езици! Браво! На първо място сигурно немски, а! А „хайл Хитлер“ научил ли си? Вдигаш ли си ръката за поздрав?
        А, виж се сега какво представляваш, умнико!

        Детайли от сценария: Как са били избивани гражданите на Одеса в Профсъюзния дом? (+18)

  10. Стига глупости-какво искате от “ блогър“ , който открито си казва, че Института за развитие на публичната среда, от където му идват парите, е финансиран от:
    Тръст за гражданско общество в Централна и Източна Европа Както е написано в сайта, Тръстът е създаден от група частни американски фондации, а именно: Атлантик филантропис, Фондация „Чарлз Стюърт Мот”, „Фондацията Форд, Джърман Маршал Фонд – САЩ”, Институт „Отворено общество” и „Братя Рокфелер Фонд”.

      1. Абсолютно това говори за тебе, Асене! Спонсорите ти – това си ти! Не е прави на „дръж ми шапката“ и по-глупав, отколкото си!

      2. По същество, по темата, тя кореспондира с казаното от Георги Венков. Най-интересно за тебе е да узнаеш, че бандеровците-терористи са подготвяли много старателно тази екзекуция на федералистите, с дегизация и сценарий, както и са били предварително вътре в сградата на Дома на Профсъюзите. Вътре са избили над 150 човека, като в зверските екзекуции е фигурирало ритуално жертвоприношение на изгаряне на главата на жертвата. Много неща не знаеш, тъй като медиите, на които се осланяш, са еврейски, а те нямат за цел да те държат информиран!

      3. асенчо, защо блокира wordpad акаунта ми? Защото знам, от къде получаваш по 10 000 лева на месец, за да плюеш и боядисваш? Боже, ти си талант- някой може да те вземе за бояджия!

  11. Can I ask if Mrs The Author was ever in the country of which he writes, and was he on this place? Thank you very much for your answers, God save your dearst county of all of you. God forgive my sins!

Вашият коментар