Ще ви дочакаме!

oresharski_go_home

Снимката е на заем от Интернет. Не знам кой е авторът

Ще ви се иска да си бяхте тръгнали с чест през юли.

Не го направихте. Скрихте се зад полицейския кордон като пудели зад нечии обувки.

Не си тръгнахте достойно, когато ви го казвахме с усмивка и чувство за хумор. Предпочетохте да пълзите по пода на „Белия автобус“ като плъхове.

Искахме да разговаряме с вас и да ви кажем аргументите си защо сте вредни за държавата и народа си, предпочетохте да се държите нагло и надменно. Ние не сме представлявали никого, а вие — представлявали сте били избирателите си – 1,601,488 гласоподаватели от общо 6,956,890.

Ние сме никой за вас.

Обещавате пенсии и надбавки на „контрапротестиращите“, но сте нагли и обиждате протестиращите — тези, които работят, за да създават благата, които вие ще преразпределяте.

Казахме ви го настойчиво и категорично: „Трябва да си ходите!“ Вие пратихте жандармерията да ни бие.

48 дни подред, ние, вашите работодатели, идваме пред офиса ви, да ви кажем, че сте уволнени, а вие си гласувате почивка. Правите се, че не ни чувате. 

Страхувате се! Днес един от вас каза: „Навън се събират все повече хора…“

Страхувате се от нас и го знаете! И ние го знаем! Знаете, че ще ви срещаме по плажа, по улиците на курортите и ще ви държим сметка, както държахме сметка на депутатите и министрите, наобиколени от протестиращи в някой вечерен ресторант.

Искахме да си идете и ви го казвахме с добро. Казвахме ви го с усмивка. Шегувахме се.

Вие се държахте нагло и се скрихте зад полицейския кордон. Зад „костенурките нинджа“ с корите, щитовете и палките. Зад робокопите без баджове. Зад озлобели ченгета с маски.

Скрихте се зад палките, но не може да седите върху тях.

Ще ви изчакаме.

Ще ви посрещнем на първия ви работен ден.

Ще ви принудим да си отидете и ще ви се иска да си бяхте тръгнали достойно и с чест през юли!..

33 comments

  1. „Ще ви принудим да си отидете и ще ви се иска да си бяхте тръгнали достойно и с чест през юли!..“

    Как по-точно ще ги принудим? С мирен протест се оказа, че не успяхме.

    1. Нали не очакваш да напиша нещо бомбастично? Една възможност е хората да стачкуват, въпреки продажните профсъюзи… 🙂

      1. Кой подтиква хората към политически стачки?–Тренчев–старото куче на СДС, което се прегръщаше с Бойко Борисов, иска да употреби членовете си с политическа цел.Та той кога ли е направил нещо за работниците!?
        Четох някои постове на г–н Генов от 2012г.Изненадах се как си е сменил позициите на 360 градуса.Там се гордее колко е независим и неподкупен и дори има една статия за телевизията и Интернет.Интересно за колко или за какво се продаде и започна да говори в съмнителен синхрон с официалната телевизия.
        А колкото до протестите–аз съм от бедната Северна България и искам правителството да работи!Доколкото знам, в една демократична държава всички сме с еднакви права, така че,не се опитвайте да пренебрегнете и отречете правото на глас на милиони българи, които са дали гласа си за хората, които са в парламента!Другото се нарича диктат и опит да се наложат интересите на някой друг, извън парламента с протести на сега уволнените, назначавани без конкурс връзкари от ГЕРБ, представители на енергийната мафия, тъмносини, които ни убеждаваха колко е добре да добиваме шистов газ, хора , които не искат да се разбере нищо за фалшивите бюлетини и тем подобни.Защо се скочи срещу Пеевски?Нима Бойко не е олигарх?Нима Цветелина не е олигарх?Нима Плевнелиев с неговите офшорки не е олигарх?Главната вина на Пеевски е, це се осмели да покаже фалшивите бюлетини в Костенец и провали нечии планове.И сега тези с провалените планове надават кански викове пред народното събрание.Не ги поркрепяйте!Застанете срещу тях!

    2. Ако не беше поддръжката от ГЕРБ сте живи умрели шепа платени подлоги които незнайно защо си помислиха че са им делегирани права да говорят от името на милионите които не гласуваха .Ако говорим за протести то такива бяха тези от началото на годината когато в над 40 града хората си казаха тежката дума а този цирк сега има една едиствена цел СТАНИ ДА СЕДНА въпреки че на последните избори тези които най много врякат сега пред парламента бяха така ударно ошамарени и пратени на поправителен изпит от избирателите .Разбира се че сте никой за тях те са наши избранници не ваши и този който може им да им каже да се махат сме ние защото ние сме ги пратили там и ги задължаваме да останат и недейте излиза с номера че сегашните протестиращи са създатели на блага няма начин няколко хиляди души да държат сметка без да се съобразяват с факта че това не са техните избранници нито пък вие сте техни работотдатели .Колкото до принудата има една тънка граница която още не сте преминали въпреки че правите спорадични опити и ви гледаме сеира но ако тръгнете в тази посока може да се наложи да бъдат припомнени думите на Чърчил :…..имаха възможност да избират между позора и войната и те избраха първото за да получат и второто“ Ако искате гражданска война нищо чудно да си я получите.Нито София е България нито тъй наречените протестиращи са народ .

  2. Има една мъдрост, написана за мрежовият маркетинг, но важи за много други неща: Няма провалили се хора, а само такива, които спират да опитват преди да са успели.
    С протести ЩЕ СТАНЕ, мирни при това. Просто ако някой си мисли, че комунистите (без значение дали са БСП, ДПС, АТАКА, ГЕРБ…) и обикновените рубладжии ще се предадат бързо – много се лъже. За тях да са на власт е въпрос на живот и смърт. Извън политиката, ако трябва сами да се издържат, са УМРЕЛИ ОТ ГЛАД. Ако някой има друго решение, практически възможно – нека каже. И моля, не казвайте че трябва да чакаме другите избори.

    1. Според мен блокада на парламента и пак блокада. Да, знам, че това вече се направи, но трябва няколко дни подред така! От това най-много се страхуват и се видя.

  3. Точно така, това са фактите. И съм сигурна, че ще ги свалим с постоянство и упоритост! Не сме камикадзета, да скачаме с бомба в парламента…. Аз усещам промяна в мен, мен лично протестът ме обърна на 180 градуса, от пълна апатия към всичко, което става в държавата, за 48 дни животът ми се преобърна, затова вярвам, че промяната е започнала на всякъде и е заразна. Като заначало успехът не е малко – като започнем от това, че веднага махнаха Пеевски. Още си спомням с мъжа ми как си говорехме в началото „абе важното е, че се събрахме на протест, те Пеевски няма да го махнат, но това, че в България се протестира срещу такова нещо е мнооого положително“. А те не само, че го махнаха, но ги докарахме да си тръгват от работа лазейки като мишки на пода на „брониран“ автобус. Днес, с един милион електорат зад гърба си, гледат през прозореца и страуват да останат на работното си място колкото се налага! Кутев вдигна кръвно по БТВ и се изложи като кифладжия от две приказки на Асен Генов (а искахме публичен дебат – та те ще получат инсулт ако се проведе такъв, те не са подготвени за такова нещо). Бяхме на първа страница на световни медии в положителен и прогресивен контекст (не с гол на стоичков!) Успехите ни са много, не ми се пише, че се изморих, но ги знаем, всеки гаф, всяко тъпо изказване провокирано от паниката на управляващите, е успех, малка стъпка към промяната. Важно е да поддържаме огъня, и наистина да ги посрещем подобаващо септември и да ги размажем. Страх ме е, че много хора още са заспали и не знаят например, че помията манолова е прокарала поправката ванко 1 и така е спасила трафикант на жени с 8 години затвор…..но ще разберат, нали си говорим, предава се славата им от уста на уста.

    Поздравления на „Генов и компания“, това което правите е геройство и, който не го вижда, просто е се е заврял в тъмна миша дупка!

  4. Безграйно е дебелокожието на така нареченият „народен представител“ или депутат. Наглостта и безочието на комунистическата партия преименувана набързо преди 13 години в социалистическа са пословични, както и на всичките й производни политически шайки.
    Истината е, че ако хората (така нареченият „народ“) ИСКА ДА БЪДЕ СВОБОДЕН – ПЪТЯ Е ТОЗИ, КОЙТО ПОЕХМЕ НА 14 ЮНИ – ИСКА МИ СЕ ТОЗИ ПЪТ ДА УСТОИМ НА ВСИЧКИТЕ ИМ НОМЕР(Ц)А.

  5. Здрасти Асене,

    Добре казано! 🙂 Ние сме тук за всички минали, настоящи и бъдещи управляващи. Нека знаят какво може българският народ!

    По темата ще си позволя да постна извадка от последният ми ПЛАТЕН ПОРЪЧКОВ пост с провокаторски елементи на разсъждение:

    „Като погледнем назад през последните 24 години от така наречената ни нова история се вижда, че всички наистина големи (в национален мащаб) протести срещу дадена политическа партия са само и единствено срещу БСП (БКП).
    ––
    Дотук това са 4 достатъчно големи протестни (да не кажа революционни) събития срещу БКП/БСП за последните 24 години, които винаги ще се помнят. Средно се пада по един на всеки 6 години. Искрено се надявам #ДАНСwithme да е последният пирон в ковчега на комунистическата партия.“

    Пише ви един платен провокатор

    Поздрави!

  6. Ооо, къде се буташ сред платените?! 🙂 Аматьор! Питай Движение „Че Гевара“ и една баба с очила, дето е пълна с Идеи за България… 🙂

    1. 😀 😀 Eми… старая се добре да си изпълнявам поръчките. Дано един ден достигна нивото на пичовете от „Че Гевара“…

  7. Браво Асене (извинявам се ако фамилиярнича) Никакво отстъпление ТЕ трябва да си тръгнат ЗАВИНАГИ
    Аз лично не мога да понеса повече унижения от комунистите и всички техни креатури .Този червен кошмар трябва да приключи,не желая след години децата ми да протестират отново срещу същите безродници и нагли лъжци.

  8. Никакво отстъпление!

    Протестът ще продължи, и ще е мирен, а наесен ще е десет пъти по-многоброен, надявам се (все пак, хората са в отпуски…)!

    И ще си дочакаме и оставките, и морала в политиката… нямаме друг избор! Откажем ли се сега, чака ни само Белене и комунизъм и диктатура… а под Белене нямам предвид само централата, но и концентрационния лагер до нея… нищо чудно да го възстановят!

  9. „Tsvetanka Pancheva : А колкото до протестите–аз съм от бедната Северна България и искам правителството да работи!Доколкото знам, в една демократична държава всички сме с еднакви права, така че,не се опитвайте да пренебрегнете и отречете правото на глас на милиони българи, които са дали гласа си за хората, които са в парламента!“ …..

    Цветанка, опитайте да се информирате за работата на правителството, НС имат сайт, вижте дали наистина работят във ваша полза. България е демократична държава, Вие имате право да проверите това и да им кажете с какво не сте съгласна! Разбрахте ли например за какво се тегли 1 милиард заем, който децата ви или внуците ви ще плащат с цената на това да продължават да живеят в бедната Северна България – за да се информирате, трябва да прочетете Закона за изменение и допълнение на бюджета, и да видите има ли ясна гаранция за какво точно този заем ще се позлва. Вие имате право да проверите това, защото вие, децата ви или внуците ви ще плащат този заем. Нали знаете, че ако живееш на кредит, не забогатяваш, защото и да изкарваш пари, той отива за погасяване на кредита. Информирайте се за правата си, имате право да живеете в държава с добър стадарт на живот, управляващите са длъжни да ви го осигурят, защото вие плащате съответните данъци за това и, защото сте им гласували доверие да управляват големи фондове обществени пари – парите от нашите данъци и парите от Европа. Това са много пари, ако се управляват добре, Северна България може да забогатее. Вие имате право да питате управляващите защо въпреки многото пари и гласуваното доверие, Северна България е бедна. Вие имате право да знаете, защото България е демократична страна! Дано забогатеете и Вие и северна България. Ние протестираме и заради вас и не изпитваме грам злоба към Вас! Недейте да се поддавате на злобата, тя яде от Вас и ви пречи да видите на какво имате право!

  10. Дано построите каменната къщичка на третото прасенце и вълкът да падне в казана с вряла вода! Предните бяха от слама и летвички и не издържаха.

  11. Сериозни субсидии е раздал Тръстът за гражданско общество на Централна и Източна Европа на наши фондации, става ясно от сайта на тръста. Сред получилите финансиране са и известни лица от протестите срещу правителството на Орешарски.

    Училището за политика на Саша Безуханова е получило около 300 000 долара, фондация „14 януари“ на едно от лицата на Протестната мрежа Асен Генов – близо 120 000 долара. Институтът за развитие на публичната среда на Антоанета Цонева, поискала среща с премиера от името на протестиращите – 200 000 долара, Центърът за либерални стратегии на политолога Иван Кръстев – 137 000 долара.

    Фондация „Риск Монитор“ с председател на настоятелството близкия до Меглена Кунева адвокат Йонко Грозев – 350 000 долара, българският клон на „Трансперънси Интернешънъл“ начело с политолога Огнян Минчев – над 200 000 долара, съобщава „Преса“. Най-голяма е субсидията на тръста на българския клон на „Отворено общество“ – почти 1 милион долара.

    Става въпрос за няколко гранта от няколко хиляди до стотици хиляди долара, все в името на развитието на гражданското общество у нас. Милиони, изсипани в България за няколко години с цел развитие на демокрацията.

    Ако се провери кой стои зад финансираните организации, ще се види, че сред тях са огромно множество анализатори и обяснители на протестите от последните дни, а също така и лицата, които говорят най-често от тяхно име като „обикновени граждани“.

    1. Ина, 200 000 долара са малко пари, вземи се в ръце и сложи по една нула, ако искаш да привлечеш внимание. Поучисе от колегите, ако си нова:) А й не говори с конкретни цифри, а с милиони и милиарди, бабите повече така се връзват. Всъшност всички постващи подобни информации за чуждестранни финансирания на проекти за развитие на демократични ценности по света, кой очаквате да ви с е върже? Ще ви кажа – ще ви се вържат хората, които така и така няма да се вккючат в протеста. Тази част от населението, която за съжаление последните години властта е смачкала толкова много (със севернокорейски похват), която не може да си представи, че има право да изка нормален живот. Аз чуствам като дълг да се боря и за тези хора, защото те не са виновни, просто системата ги е смачкала по-успешно по една или друга причина. Ако не сте платена, наистиан се замислете на какво имате право и се борете на него. Най лесно е да прочетет конституцията. А има и международни актове, по които сме страна. И не забравяте да хвърлите око върху клетвата на депутатите – те са се заклели на ни служат, а служат на мафията. Имаме право да искаме оставка. Не се занимавайте с хората, които нищо не са взели от вас и нищо не са ви лишили. Търсете истинският враг – хората в парламента последните 23 години.

      1. Не е нормално, да си купен и подкупен и да се бориш с корупцията. Не е нормално, да взимаш стотици хиляди от глобални олигарси, за да се “бориш” с местните олигарси, като същевременно защитаваш други местни олигарси. Не е нормално да си се нагушил с над 200 бона в Евро и да се правиш на загрижен за мизерстващите бедни хора, да се правиш на съчувстващ за жертвата на Пламен Горанов и да използваш името и лицето му за пълклените дела на своите кръвосмучещи господари.
        Не е нормално с месеци да лъжеш и да заблуждаваш хората, че си чист като сълза на бебе, а когато се окаже че си затънал до перчема си в екскременти, да се изтапаниш и да заявиш, че няма нищо лошо в това да си платена проститутка, понеже безплатни проститутки няма.
        Не е нормално проституцията да става морална норма, особено в политиката.
        Не е нормално проституцията да гради гражданско общество.

  12. Ина, или сте платена или системата ви е промила доста успешно. И в двата случая обаче сте губеща и няма кой да ви помогне освен вие сама на себе си. Въпреки това, най-искрено ви пожелавам оставка, заслужаваме я и двете.

  13. Виждам че няма смисъл да спорим. За вас всеки който има различно мнение от вашето е или платен или червен боклук или е с промит мозък.Това ми напомня на едни мрачни и злокобни времена в българската история на който явно симпатизирате.

    1. Ина, не съм искала да звуча обидно, но с това което сте написала, просто сте показала, че са ви отклонили вниманието от истинските престъпления на политиците, като са ви насочили към прозрачно финансирани проекти на неправителствени организации. По малко хора разбират как работят фондациите и сдруженията и затова властта се е концентрирала там, знае, че хората са чувствително на тема пари и няма да обърнат внимание кой на кого и защо е платил парите, няма да обърнат внимание на това, че парите са обложени с данък, и че всичко е законно, морално и честно. Става въпрос за финансиране не с вашите (нашите) пари, а с частни средства и то за проекти които са в обществен интерес. Просто проверете и се информирате, ще видите, че нищо задкулисно няма. От друга страна, политиците обслужват мафията на наш гръб. Изказването ви показва, че не осъзнавате това, че сте се подвела и не искате да видите „истинските душмани“. Затова ви отговорих по този начин. И пак ви казвам, интересувайте се, информацията за фондации е публична, за работата на НС също. А оставката ви я пожелавам, защото тя ще е успех за гражданското общество в България, вие лично имате интерес от това да има гражданско общество в България.

  14. До г-н Генов „Източноевропейски милиардери, правителствени служители, руски олигарси, хора от шоу бизнеса, международни търговци на оръжие, членове на богати фамилии от САЩ, Великобритания, Индия, Пакистан, Китай, Индонезия, Иран, Тайланд.. Сред тях са политици, олигарси, търговци на оръжие, представители на шоубизнеса, финансисти. Общите авоари в офшорните зони възлизат на поне 32 трилиона долара или 25 трилиона евро“. Сравка от чичко GOOGLE

  15. Теодора,бихте ли ми отговорили защо не бяхте така активни през изминалите 23 години,а най вече последните четири? Сега ли се събудихте? Имам чувството че сте паднали от друга планета. И съм сигурна, каквото и да говорите, че ако ви спрат финансирането, няма да протестирате и да се тикате пред камерите така усърдно.Защото няма нищо нормално (камо ли морално) да ти се плаща от чужбина, за да упражняваш натиск спрямо вътрешната политика на една държава и да организираш бунтове (в т.ч. и кървави), чрез които да прокарваш интересите на интернационални спекуланти.

    1. Ина, каквото и да ви отговоря, пак ще го прокарате през филма, в който сте се вкарала. Все пак, понеже се заговорихме: до сега реагирах на безобразията на властта самостоятелно, под формата на жалби и съдебни дела. Аз съм негативно и скептично настроена към съгражданите си, та не съм очаквала такъв мащабен протест. За два месеца си промених нагласата (трудно мога да ви обясня как се случи) и вече едва ли не очаквам да е още по-мащабен. Права сте да ме обинявате за апатията ми до сега, нямам аргументи в моя защита.

      Относно финансирането: мен ме финансира „глобален олигарх” – международна компания, работеща в сферата на информационните технологии и телекомуникациите. Финансираме под формата на месечен хонорар за консултиране в областта, в която съм експерт. Аз самата плащам данък и осигуровки върху получаваното „финансиране. „Глобалният олигарх” също попълва бюджета с данъци и осигуровки, осигурил е и сериозен брой работни места в страната. Ако реши да изтегли бизнеса си от България, финансирането ми ще спре. Ще спре и неговото попълнение в бюджета на страната, а и моето ако не намеря друг „глобален олигарх” който да ме финансира, за да има върху какво да плащам данъци. Нито аз нито „глобалния олигарх” сме ощетили вас или бюджета на България с една стотинка. За сметка на това и двамата сме многократно ощетявани от страна на държавата. Ако финансирането ми спре, това няма да ме спре да протестирам – двете не са свързани.

      Не участвам в телевизионни предавания, в които да информирам обществото за престъпленията на властта и за правата му да им се противопостави. Надценявате ме, не съм толкова смела, страх ме е от мафията. Имала съм личен проблем с бивш агент на ДС и въпреки, че се реши в моя полза, още ме държи страха от това до къде могат да стигнат такива хора. Оценявам високо, че има хора, които застават публично с лицата си срещу мафията. Имам приятели в провинцията, които се притесняват да протестират дори и излизайки на мирен протест – страх ги е от мафията и страхът им е основателен.

      Вие по какъв начин точно смятате, че „глобалните олигарси” ще навредят на страната ако финансират български фондации за изпълнение на проекти в обществен интерес? По точно, с вашата терминолигия – за какво се натиска вътрешната политика от „глобалните олигарси“ чрез протеста. От това, което сте написала не става ясно и имам подозрения, че не можете да дефинирате това от което се страхувате по отношение на „глобалните олигарси”. Ползвам кавички, защото „глобалните олигарси” са фикция и за двете ни. Не отричам, че съществуват, но аз и вие не знаем нищо за тях:)

  16. Това е класическа ситуация – хора на заплата при чуждестранни донори да ръководят антиправителствен протест. Разбира се, не прави чест на хилядите улични леминги, че лековерно се поддават на евтината приказка, че са красиви, интелигентни и креативни. Но това все пак е България ))))

    1. Роботомия, нали сам знаеш, че една-единствена думичка от глупостите си не можеш да докажеш. Нека почнем с връзката между заплатата на хората, работещи където и да било, и протестите? Да? Какво доказва това? Нима някой, работещ едикакво си има право на по-малко изисквания за морал в политиката?

  17. Виж сега роботоми, няма значение кой какво и къде работи. Чуждите работодатели плащат по добре и плащат всички данъци и осигуровки. Българските все още повече са част от сивата икономика. От тази гледна точка, дейността на чуждият работодател е в интерес на всички, защото пълни бюджета, от който се заделят пари за пенсии здравеопазване, социални помощи….. Като попаднат парите в бюджета обаче е важно кой ги управлява, така че пенсионерите да живеят достойни старини, здравеопазването да е наред и т.н. За съжаление тук попадат в нечисти ръце и доказателство затова е, че сме най бедната страна в Европа в висока смъртност и ниска раждаемост. Тези нечисти ръце (хората, на които косвено слугуваш пишейки глупости) разпределят обществените пари така, че от тях се ползва мафията. Мафията иска да си развява байрака на воля, а ако има повече чужди инвестиции това е невъзможно, защото чуждите инвеститори когато са много носят правила в своий интерес и в интерес на всеки гражданин (по добри заплати, по добри условия на труд, осигуровки, данъци и т.н. такива правила). В България почти няам реални чужди инвестиции. Работата ми е такава, че имах 2 пъти конкретен сбъсък с големи международни компании които избягаха като попарени от олигархията тук. Ако бяха инвестирали това щеше да е от голяма полза.

    Специално за фондациите – знаеш ли какво е фондация, организация, която осъществява дейност в обществен интерес. Те се издържат от финансиране по различни линиии което отива за осъществяването на тези цели. Развитието на демократични цености е цел преведено за теб означава да се информират повече хора за това какви права имат и как могат да си упражняват. Станишев не иска да те информира за това – на него си му удобен беден, защото ти дава 20 лева и продължава да си пълни джоба с милиони, а ти гледаш в земята. На теб и 50 може да дава, за да пишеш – но стига какво са 50 лева, И как спиш спокойно осъзнавайки че наред с това, че живееш бедно, в кочина, са ти взели и капчицата достойнство поне да вдигеш глава и да видиш кой е виновен.

    Да не останеш с грешно впечатление, и аз живея бедно, в кочината тук, сбълсквам се постоянно с трудности причинени от това, че в България управлява мафията. Но за разлика от теб, по една или друга ричина още не съм смачкана. Още спя спокойно, защото виждам кой е виновен за това, и му реагирам (колкото мога). Разбираш ли, аз имам достойнство и спя спокойно. Не ме е страм да погледна детето си в очите. А ти (платено или безплатно) пиеше неща в угодничество на този, който те унижава и мачка. Ти дори не разбираш че те унижава и мачка, дори не си си направил труда да видиш как би могло да прорабпотят нещата и тук.

    И последно: Как ще обясниш, че снимката Станишев – Сорос от 2007? Или тогава Сорос е бил за добро а сега е за зло. Абе хора луди ли сте или наистина са ви промили мозъците?

    Никой ен може смислено да си обясни притесненията, толкова сте натиснати към земята….. Хора, това си е изтребване на нацията макар и не насилствено!

  18. Знаше ли какво глупако роботоми, едно време когато Левски се е борел за тази сган българския народ, същата тази сган е навеждала глава, предавала го е, договаряла се е с турците защото си е мислела, че е по важно турчина да й подсигури храна, а не да е свободна. Едно време глупако, ако не е имало хора като него да не е имало и България сега. Друг е въпросът вече, какво като я има, като продължава да е населена с продажници без достойнство. Знаеш ли, средностатистическият германец не е много по умен от средностатистическият българин. Разликата глупако, че на средностатистическият германец от както се е родил са му вдигнали главата и ежедневно му се показва (основно от фондации работещи в обществена цел – обществена демек в интерес на средностатистичекия германец) на какво има право, и той се бори за всяко свое право и гледа на политиците като на негови служители. А на средностатистическият бълргарин, като се е родил са му навели главата надолу, ама толкова надолу, че да не си знае и гледа интереса, а да работи в интерес на гнетителите си, дори гладен и бос. Да си гпупав те прави илюзорно по щастлив. Но обективно си оставаш един смачкан човечец без достойнство. А мафията точно такива иска да са хората и прави всичко възможно да ги задържи такива, за да може да си пълно джобовете с пари и да си прокарва уродливата представа за живот.

    Не се мисля за повече от теб с изключение на това, че съм в ясно съзнание и имам достойнство! Не пари, не къщи не друго … достойнство гпупако. И като ти казвам глупак, пак не влагам злоба, по скоро ми е мъчно, много мъчно, защото осъзнавам, че не си виновен ти, просто по една или друга причина, апаратът ти е повлиял по успешно!

    Всички вие гпупаци, които пишете г;упости, досега не извадихте нито един аргумент в полза на гпупостите си – защото вие не осъзнавате какво пишете. А властта ви подхвърля някои думу (Сорос, пари, милиони, превземане на България) и вие ги повтаряте но не разбирате какво искате да кажете. Това й е играта на мафията (властта – синомини са тук). Един единствен аргумент не чух. Всъшност то и теза няма – само бомбастични думи, които властта ползва.

    Знаеш ли глупако, че докато манолова ти говори ала бала, е прокарала закон с който е спасила наркотрафикант ан жени от 8 години затвор например. Знаеш ли гпупако, че жертва на този наркотрафикант може да е всеки – не не знаеш, манолова говори несвързани гпупости с думи, които ти хващат ухото и ти поивтаряш катоп тъпо папагал.

Вашият коментар